[ Annons ]

Visionsbild: Atrium Ljungberg/Henning Larsen.
Publicerat 20 juni, 2023

Atrium Ljungberg bygger stad i trä

Sickla ska få världens största trästad. Det är Atrium Ljungbergs mål med projektet Stockholm Wood City, en 250 000 kvadratmeter stor stad med bostäder, restauranger och butiker.

Första spadtaget till Stockholm Wood City tas 2025 i Sickla i Nacka kommun, och planen är att de första husen ska stå klara 2027. Enligt Atrium Ljungberg blir Stockholm Wood City världens största kända stadsbyggnadsprojekt med trästomme. 

Området blir 250 000 kvadratmeter , vilket är nästan lika stort som Gamla stan i Stockholm. 

[ Annons ]

Med 7 000 kontorsplatser och 2 000 bostäder ska området erbjuda en pulserande, urban miljö med en mix av arbetsplatser, bostäder, restauranger och butiker.

– Vår bransch lämnar stort avtryck och det är viktigt för oss att göra en positiv skillnad på både kortare och längre sikt. Vi vill skapa en miljö där våra kunder, de som kommer att bo och arbeta här, kan vara delaktiga i utvecklingen och utformningen av framtidens stad, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Förutom att bygga i trä kommer Atrium Ljungberg att arbeta miljövänligt även på andra plan.  

Projektets klimatpåverkan minimeras exempelvis med hjälp av egenproducerad, lagrad och delad energi. Genom att satsa på resurseffektiva byggmetoder och cirkulära materialflöden vill bolaget förändra stadsutvecklarens roll och bli en katalysator för innovation.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]