[ Annons ]

Maria Frisk har rekryterats till Fastighetsägarna i Karlstad. Foto: Tommy Andersson.
Publicerat 23 mars, 2016

Fastighetsägarna rekryterar kommunalråd

Maria Frisk, kommunalråd i Karlstad (MP), har rekryterats till Fastighetsägarna GFR som ansvarig för näringspolitik. Hon efterträder Lars Andersson som går i pension.

– Vi är mycket nöjda med att ha lyckats rekrytera Maria till oss. Med sin gedigna partipolitiska bakgrund och sin kunskap och erfarenhet inom stadsutveckling kommer hon bli en stor tillgång för vårt näringspolitiska arbete i hela regionen, säger Rudolf Antoni, tf vd Fastighetsägarna GFR.

[ Annons ]

Maria Frisk har en doktorsexamen inom kulturgeografi. Hon har varit kommunalråd i sex år och suttit tio år i kommunfullmäktige i Karlstad. Maria Frisk har dessutom varit ordförande i stadsbyggnadsnämnden och innehar i dag uppdragen som vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i tillväxtutskottet.

– Fastighetsägarna är en spännande organisation och när möjligheten nu öppnades vill jag gärna ta den chansen, säger Maria Frisk.

Som näringspolitiskt ansvarig för Fastighetsägarna i Värmland och Dalsland kommer hon att koncentrera sig på stadsutveckling och hur fastighetsbranschen kan ta sitt ansvar i omställningen till ett hållbart samhälle, vilket är frågor som hon redan arbetar med i dag.

– Bostäder är en stor del av klimatpåverkan och det finns mycket att tjäna på att energieffektivisera sina fastigheter. Den här frågan kommer också vara en del i jobbet. En utmaning för mig blir att få medlemmarnas verksamheter att utvecklas och växa.

Maria Frisk tillträder tjänsten den första november.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]