Transaktion

John Mattson gör storköp och får ny delägare

Transaktion Fastighetsbolaget John Mattson har köpt ett fastighetsbestånd med 480 lägenheter i Käppala, Lidingö från Tagehus som genom affären blir delägare i John Mattson.

Vasakronan förvärvar i Uppsala

Förvärv Vasakronan köper fastigheten Dragarbrunn 18:3 i Uppsala. Säljare är Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv och köpeskillingen uppgår till nära 285 miljoner kronor.

Flera nya butiker till Kista galleria

Uthyrning Kista galleria får förstärkning efter sommaren med fem nya koncept. Bland andra gymkedjan Nordic wellness, Afound och Mobello.

Profi avyttrar för 921 miljoner

Avyttring Profi fastigheter säljer sex fastigheter för totalt 921 miljoner kronor. Köpare är Stendörren och den totala ytan ligger på 57 536 kvadratmeter.

Nu är hyresprojekt heta för bostadsutvecklarna

Trend På en allt tuffare bostadsrättsmarknad blickar en del av bostadsutvecklarna mer mot så kallade investeraraffärer där köpare är hyreshusförvaltare.

Färre positiva till nyproduktion

Undersökning Varannan svensk är positiv till att köpa en nyproducerad bostad vilket är en minskning med sju procentenheter jämfört med när samma fråga ställdes för ett år sedan.

Diös hyr ut till VTG i Sundsvall

Uthyrning Entreprenadföretaget VTG flyttar in i nya lokaler i Norra kajen i Sundsvall. Därmed är fastighetsägaren Diös byggnad fullt uthyrd.

Dollarstore öppnar i Gränbystaden

Uthyrning Dollarstore flyttar in i Gränbystaden och öppnar därmed sin första butik i Uppsala. Det är Atrium Ljungberg som hyr ut den 4 700 kvadratmeter stora lokalen.

Svenska handelsfastigheter förlänger hyresavtal

Hyresavtal Svenska handelsfastigheter har förlängt fem hyresavtal med bädd- och heminredningskedjan Jysk.

Amasten förvärvar för 668 miljoner i Sundsvall

Förvärv Amasten köper 21 bostadshus i Sundsvall. Säljare är lokala Tvättbjörnen och transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 668 miljoner kronor.

Stockholms kontor är heta

Kontor Stockholm tillsammans med Amsterdam och Stuttgart är just nu de hetaste städerna för investeringar i kontorsfastigheter. Det enligt en ranking från JLL.

NA-KD flyttar in i The Lobby

Uthyrning Under sommaren flyttar e-handelsbolaget NA-KD in i AMF-fastigheters nya satsning The Lobby i Stockholm.

Utländska investerare just nu hetast på marknaden

Marknadsanalys Utländska investerare är för första gången på tio år netto-köpare på den svenska fastighetsmarknaden. Selektiva köp i bra lägen är trenden som kommer att fortsätta.

Hufvudstaden hyr ut till Bravura i Göteborg

Uthyrning Hufvudstaden hyr ut till Bravura i Göteborg. Tillväxtföretaget flyttar in i lokalerna på Nordstadstorget i juni.

Diös hyr ut till Jernhusen i Sundsvall

Uthyrning Diös utvecklar nya lokaler till Jernhusen i Sundsvall. Arbetet är snart färdigt och inflyttning sker i juli.

Savills samarbetar med Bocksjö

Uthyrning Savills tar hand om uthyrningen av Bockasjös logistikfastigheter på Landvetter flygplats och Hisingen i Göteborg. I avtalet ingår även uthyrning av fastigheter i Eskilstuna Logistikpark.
Mer transaktion