Transaktion

SBB köper nio samhällsfastigheter

Transaktion Samhällsbyggnadsbolaget har förvärvat nio samhällsfastigheter med offentlig verksamhet i Huddinge. Säljare är Huddinges kommunala fastighetsbolag Huge Fastigheter.

Swedbank hyr 16500 kvadratmeter från Fabege

Uthyrning Swedbank flyttar flera av företagets funktioner till Grand Central Sundbyberg. I och med hyresavtalet, som omfattar 1650 kvadratmeter kontorsutrymme och gäller i 10 år, är nu hela kontorsdelen av fastigheten fullt uthyrd.

”Företagen vill vara i attraktiva city”

Marknad Fastighetsbolaget Hufvudstaden med tunga innehav av kontors- och handelslokaler i Stockholm CBD, ser inga tecken på att efterfrågan avtar i Stockholm.

Stockholm tuffar på 

Analys Stockholm, motorn i Sveriges ekonomi, har fortsatt högt tryck i fastighetssektorn, inte minst på bostäder. Ett kraftigt ökat bostadsbyggande skapar risk för ett tillskott som kan skapa obalans mellan utbud och efterfrågan.

Klövern tecknar avtal med nya hyresgäster i Skeppet

Uthyrning IT-tjänsteföretaget Evry och Danske bank flyttar i fastigheten Skeppet i Karlstad under första kvartalet 2018.

Fastigheter i rätt lägen fortsatt attraktiva

Analys Fortsatt låga realräntor leder till att framför allt institutioner viktar upp sina portföljer i bra lägen. Det finns också investeringsmöjligheter för kunniga placerare på andra platser.

Mood-gallerian får ny inredningsbutik

Uthyrning I september öppnar Leila Lindholm pop up-butiken Welcome Home Company i Mood-gallerian i Stockholm. Butiken ska erbjuda en mix av möbler och inredning för ett tidlöst och levande hem.

Nya handelstrender flyttar fokus till logistik

Handel Handlarnas framtidstro är dyster efter sommarens svaga försäljningssiffror. Samtidigt blir logistikfastigheter allt mer intressanta för institutionella investerare i takt med att e-handeln pressar de traditionella butikerna. 

Vågar prova nya vägar

Intervju Han började sin karriär med att sälja tuggummi på marknader. Nu utmanar han bankerna om investeringar till nya fastighetsprojekt. Enligt grundaren och vd:n Jonas Björkman är crowdfunding-bolaget Tessin ännu bara i sin linda. 

Slopade avgifter – brf:ernas nya säljknep

Bostadsrätt Slopade föreningsavgifter under flera års tid är det nya sättet att locka köpare av bostadsrätter. Knepet har dykt upp på flera orter i landet.

Hemfosa köper samhällsfastigheter i Norge

Transaktion Hemfosa Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av två samhällsfastigheter i Norge till ett samanlagt värde av 293 miljoner norska kronor.

Alma Property Partners köper Häggvik Entré

Transation Alma Property Partners har förvärvat Stämpeln 1 i Häggvik intill E4:an. Fastigheten ska utvecklas till en modern handelsplats som omfattar 30 000 kvadratmeter. Säljare är Bonnier Fastigheter.

Hemsö gör miljardinvestering i Tyskland

Transaktion Hemsö har förvärvat ett miljö- och forskningscentrum under uppförande i den tyska staden Duisburg. Den totala investeringen uppgår till 1,1 miljarder kronor. 

Diös säljer beståndet i Söderhamn

Transaktion Diös Fastigheter avyttrar fyra fastigheter i Söderhamn som totalt innefattar cirka 10 000 kvadratmeter. Därmed lämnar Diös hela sitt bestånd på orten.

Newsec köper danskt förvaltningsföretag

Transaktion Newsec har förvärvat samtliga aktier i det danska bolaget DATEA som är landets ledande förvaltare av kommersiella fastigheter.

Fortsatt sug efter förrådslador

Söker mer mark Att hyra ut förrådslokaler är en fortsatt bra affär. I sommar öppnar förrådsföretaget 24Storage på ytterligare tre platser. Nu letar man efter mark för ännu fler anläggningar.
Mer transaktion