Transaktion

Vasakronan köper Juvelen

Förvärv Skanska säljer kontorshuset Juvelen i centrala Uppsala. Köpare är Vasakronan och köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 563 miljoner kronor.

De första hyresgästerna i Sthlm 04 klara

Uthyrning Skanska har skrivit kontrakt med de första hyresgästerna i projektet Sthlm 04. Det handlar om Universitetskanslersämbetet och Fazer som hyr 2 150 respektive 1 050 kvadratmeter.

Leos Lekland-fastighet får ny ägare

Avyttring Xoel AB säljer den nyuppförda fastigheten Släggan 1 i det expansiva handelsområdet Stenalyckan i Halmstad, uthyrd till Leos Lekland. Newsec agerade rådgivare i affären.

Diös välkomnar Cygni

Uthyrning Diös hyr ut till it-företaget Cygni i centrala Luleå. Lokalerna utvecklas med start i juni och inflyttning är beräknad till i början av november.

Kommuner i kris kan sälja fler fastigheter

Ekonomi Runt 40 av Sveriges kommuner kommer liksom Danderyd tvingas höja skatten. Ett resultat kan bli att fler samhällsfastigheter säljs men såväl SKL som fastighetsbolaget Hemsö räknar inte med att den typen av försäljningar ökar nämnvärt.

Familjebostäder säljer till Hemsö i Rinkeby

Transaktion Familjebostäder har avtalat om försäljning av fastigheten Kvarnberget 9 i Rinkeby. I juni tillträder den nya ägaren Hemsö, och tar därmed över det pågående bygget av polishuset.

Skandia Fastigheter säljer Valengallerian

Transaktion Skandia Fastigheter säljer Valengallerian i Trelleborg. Köpare är Point Properties och tillträde sker under tredje kvartalet 2019.

Swedavia hyr ut till Norwegian

Uthyrning Swedavia har tecknat ett femårigt hyresavtal med flygbolaget Norwegian om kontorsytor i nybyggda Office One på Arlanda. Inflyttningen är planerad till juni 2019.

Toppvåningarna i The Point uthyrda

Uthyrning IT-bolaget System Verification hyr de två översta våningarna i The Point. Även Babyliss Nordic AB, Corplus och Emerse Sverige har tecknat avtal med Annehem.

Catena förvärvar i Kungälv

Förvärv Catena förvärvar en drygt 7 800 kvadratmeter stor fastighet i Rollsbo industriområde. Catena har sedan tidigare två andra fastigheter i samma område.

Atrium Ljungberg hyr ut till Atea

Uthyrning Atrium Ljungberg hyr ut 600 kvadratmeter kontor till Atea. I och med det är närmare 5 000 nybyggda kvadratmeter i Gränbystaden uthyrda.

HSB lanserar ny finansieringsmodell för unga

Finansiering Unga får det allt svårare att ta sig in på bostadsmarknaden. Därför lanserar HSB en ny modell för bosparare upp till 30 år att finansiera och äga sin bostad – HSB Dela.

Wistrand flyttar till Platinan

Uthyrning Göteborgs nästa kontorskomplex Platinan fortsätter att locka hyresgäster, två år innan färdigställandet. Nu har Wistrand Advokatbyrå tecknat ett tioårigt avtal om 2 200 kvadratmeter

SKB köper loss tomrätter

Transaktion SKB köper loss 42 av sina 94 tomträtter i Stockholms stad. Det står klart sedan beslut nu har fattats av kommunfullmäktige.

Active Fastighet hyr ut till Dahl Sverige

Uthyrning Active Fastighet hyr ut 5 400 kvadratmeter i Värmdö. Hyresgäst är Dahl Sverige och avtalet löper på 15 år.

Dubbla uthyrningar för Kungsleden

Uthyrning Kungsleden hyr ut två lokaler på 2 325 och 1 121 kvadratmeter till Tibble Gymnasium respektive Enaco Sverige. De båda fastigheterna är belägna i Kista, norr om Stockholm.
Mer transaktion