Transaktion

Vasakronan hyr ut till UHR

Uthyrning Universitets- och högskolerådet hyr 6 600 kvadratmeter i Strand i Solna. Därmed inleds ytterligare en etapp i Vasakronans kontorsprojektet.

Låga räntor sätter ett golv för fastighetspriserna

Analys En skakig börs och svag tillväxt i den globala ekonomin kommer med största sannolikhet medföra fortsatt låga realräntor under lång tid.

I avreglerat land

Hyresmarknad Allt oftare nämns avreglering av hyresmarknaden som en av flera åtgärder för att öka fastighetsägares motivation till att investera i fler hyresrätter. I Finland har man mer än tjugo års erfarenhet av en fri marknad vid sidan av den subventionerade och det finns fastighetsägare som satsat rejält på nya hyreslägenheter.

Fortsatt full fart för finska fastighetsmarknaden

Ekonomi Den finska fastighetsmarknaden fortsätter att blomstra. Det visar en färsk undersökning från Datcsha.

AMF Fastigheter hyr ut 8 000 kvadratmeter

Uthyrning AMF Fastigheter hyr ut 8 000 kvadratmeter kontor, när spelutvecklaren Paradox interactive flyttar in i Stockholmsverken

Delade meningar om hotellmarknaden

Transaktion Antalet hotellrum har ökat rejält i Stockholm. En analys tror att 1 000 fler rum behövs de närmaste fem åren.

Nya restaurangkoncept öppnar i Farsta centrum

Uthyrning Farsta centrums besökare får tre nya restauranger när Bastard Burgers, ChopChop och Korvkultur öppnar i november.

Brinova köper i Bjuv och Helsingborg

Förvärv Brinova Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av fastigheterna Kvadraten 1 i Bjuv och Rosmarinen 34 i Helsingborg.

Nu ska hyrorna upp på bordet

Hyreförhandling För att pejla in läget inför kommande förhandlingar frågade vi Tomas Ernhagen, chefsekonom Fastighetsägarna, och Erik Elmgren, förhandlingschef på Hyresgästföreningen, hur de ser på de centrala frågorna som nu stundar.

Fabege köper av Vincero

Förvärv Fabege köper fastigheterna Regulatorn 1, Batteriet 3 och Batteriet 4 i Flemingsberg av Vincero fastigheter. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 750 miljoner.

Diös köper tre fastigheter i Östersund

Förvärv Diös köper tre fastigheter i närheten av resecentrum i Östersund. Säljare är Frösö park och det totala fastighetsvärdet uppgår till cirka 90 miljoner kronor.

Trafikverket skriver nytt med Brinova

Uthyrning Trafikverket växer i Kristianstad. Då förlänger samt utökar man hyresavtalet med Brinova.

Willhem upplåter lokal åt Faktum i Karlstad

Etablering Gatutidningen Faktum etablerar sig i Karlstad efter att bostadsbolaget Willhem upplåtit en lokal för verksamheten att växa i.

Med utrymme i hamnen kan ”Peking” växa vidare

Analys Norrköping, ibland kallat ”Peking”, växer och nya bostads-projekt syns på flera håll. Med utbyggnaden av Inre hamnen kan det tillkomma mer central bebyggelse av bostäder.

Brist på bra logistikobjekt

Transaktion En något mattare logistikmarknad kan bero på att efterfrågan är större än utbudet just nu.

Folksam säljer KF-huset

Förvärv Folksam köper två fastigheter i centrala Stockholm, samtidigt som man säljer klassiska KF-huset, i en affär med Atrium Ljungberg.
Mer transaktion