Transaktion

Randstad flyttar in i Solna united

Uthyrning Skanska hyr 4 400 kvadratmeter i Solna united. Hyresgäst är bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad och kontraktet är på fem år.

Wihlborgs hyr ut i Malmö

Uthyrning Efterfrågan på kontor är fortsatt hög i Malmö. Det menar Wihlborgs som nyligen tecknat en rad nya hyresavtal i Hyllie och centrala Malmö.

Diös förvärvar fastigheter för 282 miljoner

Transaktion Diös förvärvar tre fastigheter i centrala Gävle, Borlänge och Mora. Det totala fastighetsvärdet uppgår till 282 mkr och den uthyrningsbara ytan omfattar cirka 21 000 kvadratmeter.

Svenska Kulturpärlor köper Gripsholms Värdshus

Transaktion Svenska Kulturpärlor har under de senaste 9,5 åren drivit Gripsholms Värdshus i Mariefred. Nu har bolaget skrivit ett avtal om förvärv av fastigheten där verksamheten bedrivs.

Diös välkomnar German döner kebab

Uthyrning Restaurangkedjan German döner kebab etablerar sig i Gävle. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalerna till att bli en fullskalig restaurang.

Hemsö köper tre fastigheter i Trelleborg

Transaktion Hemsö förvärvar ett halvt kvarter i centrala Trelleborg bestående av tre befintliga fastigheter om 5 900 kvadratmeter och byggrätter på 15 000 kvadratmeter. Investeringen uppgår till cirka 80 miljoner kronor.

Whilborgs hyr ut i Helsingborg

Uthyrning Whilborgs fastighet Olympiaden 8 i södra Helsingborg återigen fullt uthyrd. Två nya hyresgäster tar över de lokaler som Plantagen lämnade vid årsskiftet.

Starkt näringsliv och hög efterfrågan på kontor

Göteborg i fokus Starkt näringslivsklimat och hög efterfrågan på nyproducerade kontor. När vi närmar oss slutet av en lång konjunkturcykel finns det skäl att hålla koll på det höga prisläget inom såväl den kommersiella som den privata fastighetsmarknaden.

”Hyresgästföreningen hjälper S att komma överens med C”

Hyressättning I en intervju i Dagens Industri öppnar Jonas Nygren, förbundschef på Hyresgästföreningen, för att man är redo att diskutera hyressättningssystemet. Ett sätt att underlätta samtalen mellan S och C, menar statsvetaren och debattören Stig Björn Ljunggren.

Serneke köper andel i Karlastaden holding

Förvärv Serneke Group förvärvar samtliga NREP:s aktier i Karlastaden Holding. En av anledningarna uppges vara behov av förenklad styrning när projektet går in i en fas med produktion och fortsatt utveckling.

Wallenstam hyr ut till Convendum

Uthyrning Wallenstam hyr ut 5 000 kvadratmeter i Umami park till Convendum. Tre våningsplan ska utvecklas till aktivitetsbaserade coworkingytor, kontorsrum, lounge, café och showrooms.

Fastighetsägarna Service stärker närvaron i Uppsala

Förvärv Fastighetsägarna service Uppsala förvärvar Holktis bygg & fastighetsservice. Därmed stärker man sin lokala närvaro med fastighetsskötsel, fastighetsjour och trappstäd i staden.

Diös hyr ut i Sundsvall

Uthyrning Diös har fått nya hyresgäster på Thulegatan i Sundsvall, när kommunens fastighetsförvaltning Drakfastigheter flyttar in.

Svenska hus köper i Solna

Förvärv Svenska Hus köper fastigheten Industrivägen 15 i Hagalunds verksamhetsområde. Fastigheten har en uthyrningsbar yta på 5 178 kvadratmeter.

Victoria Park gör jätteaffär

Transaktion Victoria Park har tecknat avtal om att förvärva två bostadsfastighetsbestånd om nio fastigheter med 2 340 lägenheter. Fastigheterna är belägna i Haninge, Stockholm och Mölndal, Göteborg.

Jernhusen säljer till Magnolia Bostad

Transaktion Jernhusen säljer den före detta bangårdsfastigheten utmed Bangårdsgatan i Östersund. Köparen är bostadsutvecklaren Magnolia Bostad som kommer fortsätta att utveckla området.
Mer transaktion