Transaktion

Selhall utvecklar tre nya gruppboenden

Förvärv Sehlhall Fastigheter köper en fastighet i Ljusdal med målet att uppföra ett gruppboende. Parallellt uppför man även två gruppboenden i Eskilstuna.

Gladsheim köper i Karlskoga

Förvärv Gladsheim Fastigheter förvärvar 76 lägenheter i Karlskoga. Förvärvet sker i bolagsform och det underliggande fastighetsvärde ligger på 51 miljoner kronor.

Hotell och restauranger håller stadskärnorna vid liv

Handel En svag, men trots allt en ökning av försäljningen i svenska stadskärnor. Men vissa branscher har det tufft. Det visar Cityindex för 2018 som presenterades på Nordic Property Expo.

NCC flyttar till Kineum

Uthyrning NCC flyttar sitt Göteborgskontor till projektet Kineum, som man utvecklar tillsammans med Platzer och som ska stå klart 2022.

Klövern hyr ut i Västerås

Uthyrning Klövern har tecknat ett 5-årigt hyresavtal med Caverion. Det handlar om cirka 600 kvm kontorslokaler och 100 kvadratmteter lager.

Profi hyr ut i Kista

Uthyrning Profi Fastigheter hyr ut totalt 1 550 kvadratmeter kontor i Nordic Forum i Kista, utanför Stockholm Hyresgäster är Kofax Sweden Technologies och Strong Point Technology.

Fortsatt optimism för kontorsmarknaden

Mattare konjunkturer till trots är analysen att kontorshyrorna ändå fortsätter upp i centrala lägen i Stockholm.

Färre stora affärer är ett tecken på omprisning

Ekonomi Nedgången i antalet affärer i kombination med den kraftigt ökande genomsnittsstorleken kan vara ett tecken på att det pågår en omprisning på marknaden.

Myrdals prognosmiss cementerade hyresregleringen

Krönika Nationalekonomen Gunnar Myrdal missbedömde världsekonomin efter andra världskriget och fick regeringen att upprätthålla en hyresreglering som fått kontraproduktiva effekter fram till idag.

K2A förvärvar fastighet i Lund

Transaktion K2A Knaust & Andersson Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Lundabostäder som äger fastigheten Helgonagården 5:12 i Lund.

Ekologisk restaurang till Metropol

Uthyrning Restaurangen Stair Metro flyttar in i företagshuset Metropol i Sundsvall. Inriktningen är ett hållbart kafé-, lunch-, och cateringutbud.

White rekryterar ekonomichef

Rekrytering Hans Alving är ny ekonomichef på White Arkitekter. Han kommer närmast från IFS-koncernen, där har han utöver sin roll som ekonomichef arbetat med implementering av affärssystem, konsultverksamhet och utveckling av partnerverksamhet i 35 länder

Serneke hyr av Castellum

Uthyrning Serneke har tecknat avtal med Castellum om en 296 kvadratmeter stor kontorslokal i den centrala fastigheten Spiran. Inflyttning sker 1 januari 2020.

Cribe utökar med Vintage-koncept i Sundsvall

Uthyrning Kläd- och inredningsbutiken Crib växer och utökar med ett nytt hållbart vintagekoncept. I samband med det flyttar butiken till In:gallerian i centrala Sundsvall. Just nu anpassas lokalerna och öppning planeras till slutet av oktober.

Diös hyr ut i Metropol

Uthyrning Diös hyr ut till rekryteringsföretaget KFX i företagshuset Metropol i centrala Sundsvall. KFX blir den tredje etableringen i kvarteret på kort tid.

Kungsleden hyr ut på Finnslätten

Uthyrning Kungsleden har tecknat ter hyresavtal på Finnslätten i Västerås. Batteritillverkaren Northvolt utökar med cirka 1 700 kvadratmeter, bioteknikföretaget Scandinavian Gene Synthesishyr cirka 2 800 kvadratmeter och Friskis och Svettis 800 kvadratmeter.
Mer transaktion