Transaktion

Fastpartner hyr ut till H&M

Uthyrning Fastpartner har tecknat ett tioårigt hyresavtal med H&M omfattande drygt 3 300 kvadratmeter i Frihamnen i Stockholm.

Stendörren hyr ut konceptfastighet till Nacka Energi

Uthyrning I Stendörrens fastighet Point Nacka på Ryssviksvägen 2 blir Nacka Energi hyresgäst. Det är den första av en rad konceptfastigheter inom fastighetsförädling som kommer att utvecklas i området.

Sug efter nya kontor

Transaktion Nya kontorshus poppar hela tiden upp i Stockholm – risk och vakanser? Nej, menar Anders Elvinsson på Newsec, räkna med hög efterfrågan på moderna kontor under lång tid.

Heimstaden lämnar Ronneby

Transaktion Heimstaden säljer åtta fastigheter i Ronneby och lämnar därmed kommunen. Köpare är Amasten som utökar sitt bestånd i staden.

Prognos: 95 miljarder euro investeras i Stockholm till år 2030

Framtidspotential Endast investeringar i nya bostäder väntas uppgå till 53 miljarder euro i Stockholmområdet enligt Stockholm Business Region.

”Investerarna bör nu blicka utanför storstäderna”

Analys Arvid Lindqvist, analyschef på Catella, pekar på flera signaler i ekonomin som tyder på att resten av landet utanför storstäderna får en viktigare roll för tillväxten framöver. Det finns därför all anledning för investerare att börja blicka utanför storstäderna.

Systembolaget till Globen Shopping

Uthyrning Klövern har tecknat ett 10-årigt avtal med Systembolaget avseende 1 100 kvadratmeter i gallerian Globen Shopping i Stockholm.

Oscar Properties etablerar sig i Göteborg

Transaktion Trots tidigare dementier från företagets vd om att bolaget skulle etablera sig utanför Stockholmsregionen går Oscar Properties idag ut med ett pressmeddelande om att man nu etablerar sig i Göteborg. I den förvärvade fastigheten planerar man att uppföra 100-150 bostäder.

Klövern köper fyra fastigheter i Göteborg

Transaktion Klövern har förvärvat fyra fastigheter i Göteborg. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 230 miljoner kronor.

Dags även för fler kontor

Analys Uppsala, Sveriges fjärde största stad, får en allt starkare position och befolkningen ökar år efter år. Det är stor efterfrågan på bostäder men bättre utveckling krävs även för nya kontor.

Rekordhögt intresse för handelsfastigheter

Handelsfastigheter Intresset för handelsfastigheter har ökat kraftigt och är nu på all-time-high sedan finanskrisen. Det visar statistik som har tagits fram av Datscha, NCSC och HUI Research.

Kungsleden lämnar sju kommuner

Transaktion Kungsleden fortsätter sin koncentration av fastighetsbeståndet till prioriterade tillväxtmarknader och avyttrar 16 fastigheter för 427 miljoner kronor. Därmed lämnar bolaget sju kommuner.

Castellum och Klövern i stor bytesaffär

Blir störst i Borås Castellum förvärvar 14 fastigheter i Borås och säljer 9 i Mölndal och Partille. I och med affären blir Castellum största privata aktören inom kommersiella fastigheter i Borås.

Kungsleden hyr ut till Kanal 75

Uthyrning Kungsleden AB har tecknat ett hyresavtal om 1 200 kvadratmeter i fastigheten Rotterdam 1 med mediabolaget Kanal 75.

CBRE köper Bromma Block

Miljardköp CBRE Global Investment Partners har köpt Bromma Blocks, en shoppinggalleria nordväst om centrala Stockholm. Säljare är den amerikanska investmentbolaget Starwood Capitals och Vencom.

Kulturlokalerna som får bidrag av Boverket

Bidrag Boverkets samlingslokaldelegation har beslutat vilka kulturlokaler som får bidrag under 2017. Totalt fördelas cirka 9,65 miljoner kronor till tio icke statliga kulturlokaler runt om i landet.
Mer transaktion