Transaktion

Diös hyr ut till Jernhusen i Sundsvall

Uthyrning Diös utvecklar nya lokaler till Jernhusen i Sundsvall. Arbetet är snart färdigt och inflyttning sker i juli.

Savills samarbetar med Bocksjö

Uthyrning Savills tar hand om uthyrningen av Bockasjös logistikfastigheter på Landvetter flygplats och Hisingen i Göteborg. I avtalet ingår även uthyrning av fastigheter i Eskilstuna Logistikpark.

Vegansk restaurang till Fältöversten

Uthyrning Ett nytt veganskt restaurangkoncept öppnar i gallerian Fältöversten i Stockholm. Det handlar om Vegan house, som därmed öppnar sin första restaurang.

Svenska hus förvärvar i Floda

Förvärv Svenska Hus har förvärvat tre fastigheter i Floda, Lerums kommun utanför Göteborg. Säljare är Pikenborg förvaltning.

Mengus säljer för 1,1 miljard

Transaktion Mengus säljer fastigheten Härolden 44, på Flemminggatan i Stockholm, till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 1,1 miljard kronor. Köpare är Barings Real Estate.

Vectura investerar i omsorgsboende

Investering Vectura fastigheter investerar 200 miljoner ett omsorgsboende i Limhamns Sjöstad i Malmö. Det är Skanska som bygger huset, som har 74 lägenheter och en total area på 5 300 kvadratmeter.

Skanska säljer kontorsprojekt i Jönköping till Vacse

Transaktion Skanska säljer det kontorshus som ska uppföras för Jordbruksverket och Skogsstyrelsen i Jönköping. Kontorshuset omfattar 16 000 kvadratmeter bruttoyta.

Diös hyr ut till Koneo i Sundsvall

Uthyrning Diös utvecklar lokaler till nya hyresgästen Koneo i Sundsvall. It-företaget flyttar in i de nya lokalerna i oktober.

Slättö avyttrar fastigheter för 1,6 miljarder

Avyttring Slättö säljer ett antal fastigheter med totalt 670 hyresrätter för nära 1,6 miljarder kronor. Fastigheterna finns i Täby, Lidingö, Västerås, Karlstad och Umeå, och tillträde sker under 2018.

Brunswick real estate säljer Scandic Sundsvall City

Avyttring Brunswick real estate säljer hotellfastigheten Netto 7, som omfattar Scandic Sundsvall City. Köpare är Västerkulla Hotell, som bland annat ägs av LO och Östersjöstiftelsen.

L2 hyr ut till Green cargo

Uthyrning Green cargo hyr 440 kvadratmeter av L2 Fastigheter i Lokomotivet i Göteborg. Logistikföretaget flyttar in i den gamla lokverkstaden i Gamlestaden vid årskiftet.

Skanska säljer i Norra Hammarbyhamnen

Transaktion Folksam säljer tomträtten Hönsfodret 1. Köpare är EQT och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 345 miljoner kronor.

Fabege tecknar nytt avtal med Ica-gruppen

Uthyrning Ica-gruppen har tecknat ett nytt 12-årigt avtal om att hyra resterande yta i Signalen 3 i Arenastaden.

Ramboll köper RSM&CO

Förvärv Ramboll har förvärvat konsult- och utbildningsföretaget RSM&CO och utvecklar därmed sitt erbjudande inom miljö- och hållbarhetsrådgivning. Köpet innebär att Ramboll får en digital plattform och knyter till sig nyckelkompetens inom området.

Hufvudstaden hyr ut till Jimmy Choo

Uthyrning Biblioteksstan i Stockholm får ett fashionabelt tillskott när det brittiska sko- och accessoarmärket Jimmy Choo flyttar in i Hufvudstadens lokaler på Mäster Samuelsgatan.

Högst totalavkastning i Mellansverige

Ekonomi Totalavkastningen för bostadsbolagen under 2017 var något lägre än året innan och högst i Mellansverige. Direktavkastningen är fortsatt låg, framför allt i centrala Stockholm där den landade på 1,8 procent.
Mer transaktion