Transaktion

Malmö säljer åkermark till Svedala kommun

Svedala kommun planerar att bygga nya bostäder på marken längs med Malmövägen i orten Bara öster om Malmö. Försäljningsvärdet uppgår till 25 miljoner kronor, efter att tekniska nämnden i Malmö godkänt försäljningen.

Ingen panik hos Vasakronan och stor glädje i Botkyrka

Omlokalisering Regeringens omlokalisering av Sida från Gärdet i Stockholms innerstad till Botkyrka är en markering för att visa statens närvaro även i storstädernas ytterområden. Nuvarande hyresvärd Vasakronan ser det som en möjlighet att effektivisera fastigheten, i Botkyrka börjar man fundera över var myndigheten kan hitta sina nya lokaler.

Victoria park köper fastigheter för 450 miljoner

Förvärv Victoria park köper sex fastigheter av Steneken holding. Totalt handlar det om 327 lägenheter i centrala Malmö och Helsingborg, med ett underliggande fastighetsvärde om 465 miljoner kronor.

Diös hyr ut till Swedbank i Mora

Uthyrning Swedbank flyttar in i nya moderna lokaler på Kyrkogatan i centrala Mora. Fastighetsägaren Diös utvecklas och hyrs ut av Diös.

Jernhusen tar kontroll över Cityterminalen

Förvärv Jernhusen köper Stockholms stads aktier i Stockholms Terminal AB (STAB) och får därmed full kontroll över bussterminalen på Cityterminalen.

Diös hyr ut till Consid i Sundsvall

Uthyrning Consid får nya lokaler i Sundsvall. Det är Diös som utvecklar den anrika byggnaden Riksbankhallen i centrala staden till IT-bolaget.

Uniqlo öppnar i Stockholm

Sverigepremiär Japanska Uniqlo kommer till Sverige. Vasakronan har tecknat avtal med klädkedjan, som hösten 2018 slår upp portarna till sin första butik Norden i centrala Stockholm.

Riksbyggen flyttar in på Norra kajen i Sundsvall

Nytt kontor I mars flyttar Riksbyggen in i nya lokaler i Sundsvall. Därmed fortsätter Diös att utveckla sina fastigheter i det relativt nya området Norra kajen.

Göteborg rullar på

Analys Befolkningstillväxt och goda vinster i Volvo driver på fastighets- och byggmarknaden i Göteborg. En avmattning av ekonomin kan dock slå hårt mot Sveriges andra stad.

Hemfosa hyr ut logistikfastighet

Logistikfastighet Hemfosa fastigheter hyr ut en 20 000 kvadratmeter stor logistikfastighet vid Göteborgs hamn. Hyresgäst blir Agility och kontraktet är på åtta år.

Cutters öppnar i Forumgallerian

Uthyrning Forumgallerian i Uppsala stärker utbudet med den norska frisörkedjan Cutters. Salongen slår upp portarna i mitten av mars.

Sweco köper dansk arkitektfirma

Förvärv Sweco förvärvar danska Årstiderne arkitekter. Syftet är att skapa det ”första integrerade erbjudandet inom arkitektur och tekniska konsulttjänster”.

Eurocommercial köper Valbo köpcentrum

Förvärv Eurocommercial förvärvar Valbo Köpcentrum i Gävle. Köpesumman landade på drygt 1,1 miljarder kronor och en förnyelse av köpcentret är planerad.

Midroc hyr ut i Helsingborg

Uthyrning Midroc hyr ut 1 067 kvadratmeter kontorslokaler i byggnaden Scala på Söder i Helsingborg. Därmed är samtliga kontorsytor i fastigheten nu är uthyrda.

Pop up-butik ska ge minskat matsvinn i Söderhallarna

Uthyrning Det nystartade företaget Foodloopz öppnar sin första pop up-butik i Söderhallarna i Stockholm. Varje torsdag ska butiken dela ut livsmedelsprodukter som annars riskerar att kastas.

Boplats syd förmedlade rekordmånga bostäder

Bostadskö Boplats syd förmedlade i snitt 23 lägenheter per dag under 2017. Det innebär 5 939 totalt, vilket är rekord. Den genomsnittliga kötiden sjönk dessutom med fyra dagar till 1 137 dagar.
Mer transaktion