Transaktion

Realhyran ner i Göteborg även i år

Hyressättning Med hyreshöjningar mellan 0,8 och 1,2 procent innebär det att realhyrorna i Göteborg även i år sjunker. Fastighetsägarna i Göteborg anser att dagens förhandlingssystem där Hyresgästföreningen har ett veto måste göras om.

Diös utvecklar kontor till Realsprint i Umeå

Uthyrning Diös får nya hyresgäster i Umeå. Den digitala innovationsbyrån Realsprint flyttar in på Döbelnsgatan den 15 maj.

Norsk restaurangkedja öppnar i Forumgallerian

Uthyrning Den norska restaurangkedjan Egon fortsätter sin satsning på Sverige. I augusti öppnar konceptet i Forumgallerian i Uppsala.

Skanska säljer till Kungsleden i Malmö

Transaktion Skanska säljer kontorsfastigheten Studio i Malmö. Köpare är Kungsleden och priset cirka en miljard kronor. Planerat tillträde är satt till maj 2018.

Det är just nu minimalt utrymme för besvikelser

Analys Med dagens nivåer på direktavkastningskraven kan små förändringar i synen på hyresmarknaden få en stor påverkan på fastighetspriserna, inte minst i Stockholm CBD.

Åtta nya hyresgäster i Kista galleria

Uthyrning Kista galleria moderniseras i vår. Då flyttar åtta nya hyresgäster in. Fyra restauranger och fyra butiker.

Aspelin Ramm satsar på kontorsfastigheter i Mölndal

Fastighetsköp Fastighetsbolaget Aspelin Ramm Fastigheter köper en ny fastighet intill Pedagogen Park i Mölndal. Fastigheten är om 2 600 kvadratmeter och är en del i bolagets planer på att bygga nya kontors- och handelskvarter i området.

HSB: Orättvis prissättning på mark

Tomträtt Bostadsrättsföreningar borde få friköpa marken på samma villkor som villaägare menar vd och styrelseordförande för HSB i Malmö. De anser att Malmö med högre tomträttsavgälder driver upp avgifterna för de boende.

Castellum säljer för 285 miljoner i Bromma

Transaktion Området Mariehäll i Bromma byggs om till bostadsområde. Då säljer Castellum fastigheten Archimedes 1 för 285 miljoner kronor.

Unga postiva till avdragsgillt sparande

Bosparande Om Sverige följer Norge och inför ett avdragsgillt bosparande skulle ungdomars sparande öka med 20 procent. Det visar en undersökning gjord av Prognoscentret, på uppdrag av HSB Riksförbund.

Skanska bygger 325 lägenheter i Södra Änggården

Nyproduktion Skanska kliver in som ny aktör i utvecklingen av stadsdelen Södra Änggården i Göteborg. Företaget har köpt byggrätter till runt 325 lägenheter, till ett ordervärde på 290 miljoner kronor.

Diös hyr ut till Momenta i Sundsvall

Uthyrning Trafiksäkerhetsföretaget Momenta expanderar och öppnar ett säljkontor i centrala Sundsvall. Fastighetsägare är Diös, som just nu utvecklar lokalerna.

Svenska Handelsfastigheter hyr ut till Coop i Härlöv

Uthyrning Coop etablerar sitt nya butikskoncept Stora Coop i Härlöv handelsområde i Kristianstad. Ett hyresavtal om 5 000 kvadratmeter har tecknats med Svenska Handelsfastigheter, och inflyttning är planerad till 2020.

Magnolia säljer fastighet i Örnsberg

Transaktion Magnolia Bostad säljer fastigheten Instrumentet 2 i Örnsberg söder om Stockholm. Den uthyrningsbara ytan ligger på runt 6 000 kvadratmeter, och köpare är Genova Property Group.

Fler tror starkt på kontorssektorn

Transaktion Landets fastighetsägare spår att prisutvecklingens topp har passerats. Undantaget är kontorssektorn.

Fokus på Brunnshög i Lund

Det är stort fokus på Brunnshög, men det finns andra intressanta utvecklingsmöjligheter i Lund. Nyproduktionen har ökat, men är ännu otillräcklig för att möta den höga befolkningsutvecklingen i den växande universitetsstaden.
Mer transaktion