Transaktion

Fortsatt sug efter förrådslador

Söker mer mark Att hyra ut förrådslokaler är en fortsatt bra affär. I sommar öppnar förrådsföretaget 24Storage på ytterligare tre platser. Nu letar man efter mark för ännu fler anläggningar.

Vasakronan köper i Stockholm för 900 miljoner

Förvärv Vasakronan förvärvar den nyproducerade fastigheten Sthlm Seaside av Skanska för ett fastighetsvärde om 900 miljoner kronor.

Diös hyr ut till Bahnhof i Borlänge

Uthyrning Diös Fastigheter hyr ut till internettjänstebolaget Bahnhof som flyttar in med sin supportverksamhet i nya lokaler på Stationsgatan 8 i centrala Borlänge.

HSB säljer till Wonna I de Jong

Transaktion HSB Stockholm säljer tre hyresfastigheter i södra Stockholm till Wonna I de Jong. Fastigheterna omfattar 158 lägenheter och en total yta på 10 200 kvadratmeter.

Magnolia Bostad säljer i centrala Uppsala

Transaktion Magnolia Bostad säljer södra kvarteret av etapp 2 i projektet Senapsfabriken beläget i centrala Uppsala. Försäljningen omfattar ett bostadskvarter om cirka 325 hyresrätter samt ett parkeringshus med 165 parkeringsplatser.

Wihlborgs hyr ut till konfektyrföretaget Ferrero

Uthyrning Wihlborgs har tecknat hyresavtal med konfektyrföretaget Ferrero Scandinavia om 900 kvadratmeter i kontorshuset Dungen som byggs i Hyllie.

Riksbyggen köper 582 hyresrätter i Helsingborg

Transaktion Riksbyggen har förvärvat 582 hyreslägenheter i bostadsområdet Dalhem i Helsingborg av det kommunägda bostadsbolaget Helsingborgshem.

Kommunerna fortsätter att sälja bostäder

Transaktion 2016 sålde allmännyttan bostäder till privata ägare för 7,1 miljarder kronor. Med allt mer pressad ekonomi kommer trenden att fortsätta menar analytiker.

Stark marknad i norr

Analys Luleå, Norrlandsstaden med målsättningen att växa med 10 000 invånare de kommande åren har en stark fastighetsmarknad och intresset för investeringar på många områden växer också. 

Castellum hyr ut till försäkringskassan i Örebro

Uthyrning Försäkringskassan i Örebro flyttar till nya lokaler i Castellums nyproduktionsprojekt Citypassagen. Lokalerna omfattar ca 4 300 kvm och kommer att stå klara för inflyttning under hösten 2019.

Akelius säljer för fyra miljarder

Transaktion Akelius har sålt 2 299 lägenheter i Helsingborg för 3 910 miljoner kronor. Köpare är Folksamgruppen och Willhem.

Whilborgs hyr ut till medicinteknikföretag

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett hyresavtal med medicinteknikföretaget Mediplast om 11 500 kvadratmeter i Fosie i Malmö.

Magnolia köper Svenska Vårdfastigheter

Förvärv Magnolia Bostad har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Svenska Vårdfastigheter till en köpeskilling om 300 miljoner kronor.

Intea köper tre byggnader vid Linnéuniversitetet

Transaktion Intea Fastigheter AB har förvärvat fastigheten Eldaren 6 vid Linnéuniversitetet i Kalmar av Skanska. Det underliggande marknadsvärdet uppgår till cirka 1,4 miljarder kronor.

Hemfosa köper 19 fastigheter i Karlskrona

Transaktion Efter förra veckans storförvärv i Halmstad fortsätter Hemfosa att förvärva ytterligare samhällsfastigheter. Den här gången är det 19 fastigheter i Karskrona som bolaget köpt till ett underliggande fastighetsvärde om 750 miljoner kronor.

Hemfosa gör miljardförvärv i Halmstad

Förvärv Hemfosa Fastigheter har förvärvat en portfölj i Halmstad med främst samhällsfastigheter till ett värde om 1 066 miljoner kronor.
Mer transaktion