Transaktion

Dålig matchning mellan utbud och efterfrågan

Analys Stockholm har viss avmattning i bostadsbyggandet och ökad försiktighet råder hos investerare. Fler bostäder för svaga grupper måste byggas.

Academic work hyr kontor i Life city

Uthyrning Academic work blir nya hyresgäster i Atrium Ljungbergs Life city. Bemanningsföretaget kommer att hyra 17 000 kvadratmeter kontor i fastigheten.

Prioritera bostadsfrågan även i politisk röra

Krönika De flesta av oss går och hoppas. Det har vi gjort många gånger förr. Snälla ge oss den där breda blocköverskridande överenskommelsen om bostadspolitiken, uppgörelsen som löser upp knutarna och ger Sverige en fungerande bostadsmarknad. Det skriver Tomas Ernhagen, chefekonom Fastighetsägarna Sverige.

Microsoft flyttar till stan

Uthyrning Efter 28 år i Kista flyttar Microsoft till stan. I september 2019 tillträder man de 3 000 kvadratmeter stora lokalerna i AMF Fastigheters Urban escape mitt i Stockholm city.

Spelutvecklare flyttar in i Stockholmverken

Uthyrning Spelutvecklaren Experiment 101 flyttar in AMF Fastigheters Stockholmsverken. Lokalen är på 450 kvadratmeter och ligger på Södermalm i Stockholm

Fabege hyr ut till Hyper Island

Uthyrning Utbildningsföretaget Hyper Island har tecknat ett grönt hyresavtal om 2 000 kvadratmeter i fastigheten Trikåfabriken 9 i Hammarby Sjöstad.

Femman välkomnar Only

Uthyrning I slutet av året öppnar klädkedjan Only upp dörrarna till sin nya butik i Femman-varuhuset i Göteborg. Butiken kommer ligga på gatuplan och ha en yta på drygt 250 kvadratmeter.

Prologis hyr ut till DHL i Torslanda

Uthyrning DHL hyr ytterligare 9 000 kvadratmeter av Prologis i Torslanda, Göteborg. Därmed tar DHL över hela fastigheten DC4.

Fler bostäder för yngre

Jönköping Fortsatt stark befolkningstillväxt i Jönköping talar för stabil utveckling av fastighetsmarknaden. Bostadsbristen är stor och kan påverka stadens tillväxt. Byggandet behöver anpassas mer för ungdomar och äldres behov.

Nytt e-sportcenter i Diös lokaler i Sundsvall

Uthyrning I september öppnar ett nytt koncept i en av Atrium Ljungbergs lokaler i Sundsvall. Det är Videoteket som öppnar ett center för e-sport, med jippon, events och egna LAN-aktiviteter.

Skanska utvecklar handelsplats i Bålsta

Transaktion Skanska utvecklar och säljer en handelsfastighet på 6 760 kvadratmeter i Lillsjön, Bålsta. Köpare är Ica Fastigheter. Projektet startar under tredje kvartalet 2018 och tillträdet av ICA-butiken är planerad till våren 2020.

Hufvudstaden hyr ut till Hugo Boss

Hugo Boss öppnar sin första butik i Göteborg i Hufvudstadens fastighet på Fredsgatan 2. Butiken, fördelad på två plan, omfattar en yta om cirka 350 kvadratmeter och kommer att erbjuda sortiment för både dam och herr.

Landmärke i Göteborg får ny ägare

Transaktion Kontorsfastigheten ÅF-Huset i Göteborg har köpts av Bygg-Göta Fastigheter. Den nya ägaren ser förvärvet som en del i strategin att utveckla området runt Kallebäck.

Blocket och Qasa inleder samarbete

Andrahandsuthyrning Blocket utvecklar sin marknadsplats för andrahandsbostäder. Genom ett samarbete med den digitala plattformen Qasa ska tjänsten nu både bli tryggare och enklare.

Batljan köper Skellefteås kulturhus i miljardaffär

Transaktion Nu står det klart att SBB investera över 1 miljard i Skellefteås kommande kulturhus. SBB kommer att äga hela fastigheten och hyra ut den till ett driftbolag.

Bonnier fastigheter hyr ut till Clas Ohlson

Uthyrning Clas Ohlson flyttar sitt Stockholmskontor till den före detta biografen Riviera på Sveavägen. Förutom kontor öppnar även det nya konceptet Clas Ohlson Lab store i lokalerna.
Mer transaktion