Transaktion

Stockholm attraktivt för fastighetsinvesteringar

Transaktion Intresset för fastighetsinvesteringar i Norden är stort enligt en ny kartläggning. I år finns för första gången en svensk stad med på investerarnas topp-tio-lista.

Handelsplats vid Arlanda byter ägare

Försäljning Handelsplatsen Eurostop vid Arlanda har bytt ägare. Nu ska ett internationellt event- och mässområde växa fram.

Hyr ut till trafikverket i Göteborg

Uthyrning Newsec har på uppdrag av Alecta tecknat ett sexårigt avtal med Trafikverket i centrala Göteborg. Från och med den första juli 2018 hyr myndigheten in sig på drygt 12 600 kvadratmeter i kvarteret Kopparn i Gullbergsvass.

Lägre transaktionsvolym om paketering försvinner

Analys Fastighetsutvecklare och fastighetsfonder kommer att påverkas mest av förändrade regler för paketering. Riskerna är även stora för att bostadsbyggandet dämpas.

Här ska självkörande fordon utvecklas

Uthyrning Skanska hyr ut 9 000 kvadratmeter i kontorshuset Piren2 i Göteborg till Volvo Cars och Autolivs samägda bolag Zenuity. Hyreskontraktet löper över elva år.

Platzer köper en halv fastighet i Göteborg

Förvärv Fastighetsbolaget Platzer har förvärvat 50 procent av det så kallade Merkurhuset på Skeppsbron i Göteborg. Säljaren Bygg-Göta kommer att fortsätta äga den andra halvan.

Agora hyr ut till Nordic Wellness

Uthyrning Agora har tecknat avtal med Nordic Wellness gällande en lokal på Linnégallerian i Växjö. Träningskedjan tillträder de nya lokalerna nästa år.

Riksbyggen köper i Jönköping

Förvärv Södra Munksjön ska bli en ny knutpunkt i Jönköping med flera tusen invånare. Riksbyggen har nu förvärvat en fastighet på Skeppsbron Östra och blir därmed en av parterna i utvecklingen av området.

Prologics i stor affär med Estea

Transaktion Företaget Prologics, som är världsledande inom logistik- och industrifastigheter, meddelat idag att de tecknat avtal med Estea Logic Properties om att förvärva fem logistikfastigheter i Sverige.

Diös hyr ut till Espresso House

Uthyrning I juni öppnar Espresso House sin första coffee shop i Gävle city och lokalen utvecklas nu till en av de största Espresso House i landet. Detta görs i samarbete med fastighetsägaren Diös.

Netlight flyttar in i Urban Escape

Uthyrning Management och IT-konsultbolaget Netlight kommer att flytta in på 3500 kvadratmeter på plan 11 i det nya huset i korsningen Hamngatan och Regeringsgatan. Flytten sker i mars 2019 när hela kvarteret står klart. 

Nytt skatteförslag hotar bostadsbyggandet

Utredning Under torsdagen presenterade paketeringsutredningen ett förslag som kommer att innebära en ökad beskattning för fastighetsbranschen. Förslaget riskerar att leda till högre byggkostnader och färre nybyggda bostäder, menar Fastighetsägarna.

Folksam köper kontorsfastighet i Göteborg

Transaktion Folksam Sak har tecknat avtal om att förvärva kontorsfastigheten Stampen 6:17 i Göteborg till ett värde av 330 miljoner kronor. Därmed etablerar sig Folksamgruppen på fastighetsmarknaden i Göteborg.

Industristad i bra balans

Analys Västerås, industristaden vid Mälaren är en konjunkturkänslig stad. För närvarande råder bra balans inom de flesta fastighetssektorerna men med en viss överetablering av butiker.

Leksaksbutik flyttar in i Västermalmsgallerian

Uthyrning I april öppnar en ny leksaksbutik i Västermalmsgallerian. World of Toys blandar trendiga och klassiska leksaker med spännande produkter inom läsning, motorik, teknik, matematik och språk.

Skanska säljer kontorsfastighet i Solna

Transaktion Skanska har sålt kontorsfastigheten Laboratoriet 1 i Solna till Ramstedt Holding AB för cirka 300 miljoner kronor. Tillträdet till fastigheten är planerat till april 2017.
Mer transaktion