Transaktion

Ica Fastigheter säljer tolv butiksfastigheter

Transaktion Ica Fastigheter säljer tolv butiksfastigheter till Secore Fastigheter som är ett samägt bolag av Första AP-fonden och Ica Fastigheter. Fastigheternas sammanlagda yta uppgår till cirka 38 400 kvadratmeter med Ica och Apotek Hjärtat som största hyresgäster.  

Stenvalvet köper i Strängnäs

Transaktion Fastighets AB Stenvalvet har förvärvat fastigheten Eldsund 6:6 i Strängnäs av Vacse AB. Köpesumman uppgår till drygt en halv miljard.

Hemfosa gör miljardförvärv

Transaktion Hemfosa Fastigheter har förvärvat en fastighetsportfölj i centrala Örnsköldsvik och en fastighet i Uppsala. Tillsammans utgör de ett värde om drygt en miljard kronor.

Dragon Gate är till salu

Försäljning Det skulle bli Kinas fönster mot Sverige. Men bygget som påbörjades 2004 hann aldrig öppna. Nu är det spektakulära monumentet i Älvkarleby till salu.

Riksbyggen köper 15 fastigheter i Östersund

Transaktion Riksbyggen har förvärvat 15 centralt belägna fastigheter i Östersund samt en lokal verksamhet inom fastighets- och ekonomiförvaltning. Beståndet omfattar 215 lägenheter och en uthyrningsbar yta om 17 859 kvm.

Bra tryck i allt utom handeln

Analys Fastighetsmarknaden i Malmö är stark. Det är framförallt en stark efterfrågan på bostäder. I handeln finns en viss överetablering.

Yamaha Motor tecknar hyresavtal i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med det globala motorföretaget Yamaha Motor Europe om cirka 1 200 kvadratmeter kontorsyta i Sickla, Nacka. I fastigheten Sickla Front kommer Yamaha Motor att etablera sitt svenska huvudkontor.

Stenvalvet hyr ut till bryggeri i Visby

Uthyrning En markant förändring av militärens gamla ridhus i fastigheten Mullvaden 41 i Visby är på gång då Fastighets AB Stenvalvet hyr ut till Barlingbo Bryggeri. Bryggeriet har tecknat ett 15-årigt hyresavtal och inflyttning sker i juni.

Stockholm attraktivt för fastighetsinvesteringar

Transaktion Intresset för fastighetsinvesteringar i Norden är stort enligt en ny kartläggning. I år finns för första gången en svensk stad med på investerarnas topp-tio-lista.

Handelsplats vid Arlanda byter ägare

Försäljning Handelsplatsen Eurostop vid Arlanda har bytt ägare. Nu ska ett internationellt event- och mässområde växa fram.

Hyr ut till trafikverket i Göteborg

Uthyrning Newsec har på uppdrag av Alecta tecknat ett sexårigt avtal med Trafikverket i centrala Göteborg. Från och med den första juli 2018 hyr myndigheten in sig på drygt 12 600 kvadratmeter i kvarteret Kopparn i Gullbergsvass.

Lägre transaktionsvolym om paketering försvinner

Analys Fastighetsutvecklare och fastighetsfonder kommer att påverkas mest av förändrade regler för paketering. Riskerna är även stora för att bostadsbyggandet dämpas.

Här ska självkörande fordon utvecklas

Uthyrning Skanska hyr ut 9 000 kvadratmeter i kontorshuset Piren2 i Göteborg till Volvo Cars och Autolivs samägda bolag Zenuity. Hyreskontraktet löper över elva år.

Platzer köper en halv fastighet i Göteborg

Förvärv Fastighetsbolaget Platzer har förvärvat 50 procent av det så kallade Merkurhuset på Skeppsbron i Göteborg. Säljaren Bygg-Göta kommer att fortsätta äga den andra halvan.

Agora hyr ut till Nordic Wellness

Uthyrning Agora har tecknat avtal med Nordic Wellness gällande en lokal på Linnégallerian i Växjö. Träningskedjan tillträder de nya lokalerna nästa år.

Riksbyggen köper i Jönköping

Förvärv Södra Munksjön ska bli en ny knutpunkt i Jönköping med flera tusen invånare. Riksbyggen har nu förvärvat en fastighet på Skeppsbron Östra och blir därmed en av parterna i utvecklingen av området.
Mer transaktion