Förvaltningschef till Stockholms studentbostäder

Mathias Lantz har tillträtt tjänsten som ny förvaltningschef på Stockholms studentbostäder. Han kommer närmast från Uppsalahem. 

Annons:

Annons:

Annons:


Mathias Lantz har en lång erfarenhet av förvaltningsarbete med sina drygt nio år inom Uppsalahem. Han har bland annat arbetat som ansvarig för kommersiell uthyrning och som fastighetschef.

– Stockholms studentbostäder är ett spännande företag som under lång tid varit en viktig aktör på studentbostadsmarknaden, säger Mathias Lantz. Jag ser fram emot att vara en del i arbetet med att driva ambitiösa planer för att utveckla fastigheterna och att skapa bättre förutsättningar för att möta våra kunders förväntningar nu och i framtiden.

Stockholms studentbostäder är inne i en intensiv utvecklingsfas av sitt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Planen är att totalt kunna bygga 2 000 nya bostäder med en takt om 200-300 per år. Närmast står invigningen av 122 nya studentbostäder i området Strix i Solna i slutet av september. Ytterligare 126 nya bostäder färdigställs sedan i nästa etapp som beräknas vara klara för inflyttning i början av 2018.

Samtidigt pågår planering för utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget för fullt. Totalt planeras för cirka 800 nya studentbostäder med byggstart under 2018.

– Jag är väldigt glad att Mathias nu har börjat hos oss. Hans långa erfarenhet av förvaltning av studentbostäder tillsammans med hans unika driv kommer att bli viktigt för oss i utvecklingen av företaget och vårt erbjudande till våra hyresgäster. Mathias stora engagemang för utvecklingsfrågor inom branschen kommer verkligen vara en tillgång för oss, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.