Serneke bygger nytt i Staffanstorp

Serneke bygger 62 lägenheter och 10 radhus i Vikhem, Staffanstorp. Beställare är Lernacken Projekt AB och ordersumman ligger på runt 100 miljoner kronor.

Annons:

Annons:

Annons:


Utöver de 62 bostadsrättslägenheterna och de 10 radhusen ska även tre lokaler för kommersiell verksamhet utvecklas. Hela projektet byggs enligt ett Mobility Management-koncept, som bland annat ska främja hållbara transporter. Serneke anlägger därför även parkeringsplatser med laddare för elbilar, cykelskjul med servicestationer för cyklar. Dessutom monteras displayer för kollektivtrafiktider i trapphusen.

– Det känns väldigt roligt att få komma igång med byggnationen i Vikhem som är ett lyckat samverkansprojekt med en återkommande kund, säger Tomaz Bodmark, arbetschef på Serneke Bygg.

– Det känns spännande att få starta detta projekt som skiljer sig väldigt mycket ifrån det som redan är byggt i området och där vi nog kan påstå att vi ligger i framkant. Projektet är ett resultat av redan goda relationer från andra projekt vilket gör det extra roligt, säger Sven-Åke Wikers, Lernacken Projekt.

Byggnationen pågår fram till november 2019, då även bostäderna beräknas vara inflyttningsbara.

Annons: