Profi Fastigheter köper Handenterminalen

Profi Fastigheter köper Handenterminalen i Haninge av Stena Fastigheter. Fastigheten omfattar totalt 35 000 kvadatmeter kommersiella lokaler för kontor, utbildning och lager.

Annons:

Annons:

Annons:


Fastigheten har ett bra kommunikationsläge och är integrerad med Handens pendeltågsstation intill Haninge Centrum. Uthyrningsgraden uppgår till cirka 70 procent.

– Vi är mycket glada över förvärvet av Handenterminalen och möjligheten att engagera oss i utvecklingsarbetet för Haninge Centrum. Med förvärvet stärker vi vårt kommersiella erbjudande i söderort ytterligare samtidigt som vi ser spännande utvecklingsmöjligheter för fastigheten på sikt, säger Thomas Sipos, vd Profi Fastigheter.

Stena Fastigheter har beslutat att sälja för att istället satsa på bostäder i Haninge.

– Vi har precis startat upp nybyggnation av ett flertal bostadsetapper i Haninge som kommer att pågå under lång tid. På grund av vår omfattande satsning på nyproduktionen av bostäder i bl a Vegaområdet och centrala Haninge har vi tagit det strategiska beslutet att sälja den här kommersiella fastigheten, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Profi Fastigheter tillträder den 31 oktober.

Annons: