Lundbergs tilldelas energipris

Fastighets AB L E Lundberg har tilldelats Årets Energipris som delades ut av Eon på Norrköpings näringslivsgala.

Annons:

Annons:

Annons:


– Vi är oerhört stolta över att vårt målmedvetna energiarbete uppmärksammas på detta sätt, säger Roger Ekström, vice vd i Fastighets AB L E Lundberg. Vi vill vara en ledande utvecklare av hållbara stadsmiljöer och där är energifrågan av yttersta vikt.

Priset tilldelas Lundbergs för att bolaget enligt juryns motivering ”har tagit en ledande position och uppnått en kraftigt minskad energianvändning”.

Fastigheters energianvändning står för nästan 40 procent av energianvändningen i Sverige. För att minska det miljömässiga fotavtrycket krävs ett metodiskt arbete, med små förbättringar hela tiden, skriver Lundbergs i ett pressmeddelande.

– Det är ett arbete som aldrig blir färdigt, utan sker varje dag och av alla inom företaget, från fastighetsskötarna till styrelserummet, säger Jimmy Ekström, miljö- och energiansvarig på Lundbergs. Det unika hos oss är inte en enskild åtgärd utan helhetsgreppet. Vi vågar dessutom prova ny teknik och nya innovationer för att sänka vår förbrukning.

Fakta: Juryns motivering
”Lundbergs har, genom ett metodiskt arbetssätt och viljestarkt ledarskap, tagit en ledande position och uppnått en kraftigt minskad energianvändning. Lundbergs har genom att ta ett helhetsgrepp i energifrågan, inom hela företaget hittat vägen till förändring.”