Karriär

Nu har fler rätt till yrkesintroduktion

Karriär Precis som många andra branscher har fastighetsbranschen stora rekryteringsbehov. 

Gustaf Hermelin lämnar som vd på Catena

Lämnar vd-posten Catenas nuvarande vice vd Benny Thögersen tar över vd-posten efter Gustaf Hermelin som blir ny styrelseordförande i bolaget.

Visar upp ingenjörsyrket för skoltjejer

Teknik På fredag får ingenjörer på WSPs kontor runt om i Sverige besök av 88 skolelever. Besöken ingår i kampanjen IGE-day där företag och organisationer ger unga tjejer en inblick i teknikyrken.

Återvänder och tar plats i ledningsgruppen

Mikael Lockner kommer att leda den svenska förvaltningsverksamhetens projektenhet inom Newsec.

Han ska öka byggandet i Göteborg

Nytt uppdrag På fastighetsnämndens sammanträde togs beslutet att utse Martin Öbo till ny fastighetsdirektör för Göteborgs Stad. Han tillträder sitt nya uppdrag den 3 april och lämnar därmed tjänsten som biträdande fastighetsdirektör. 

Studio Stockholm anställer internationella arkitekter

Rekrytering Studio Stockholm är en arkitekturstudio med spetskompetens inom inredningsarkitektur, fastighetsutveckling och kommersiell arkitektur. Nu anställer de fem internationella arkitekter och växer därmed till 30 medarbetare.

”Vi slåss tyvärr om samma människor”

Rekrytering Lågkonjunktur för byggbranschen, få in fler vuxna och nå nyanlända med teknisk kompetens. Där är några av faktorerna som kan rädda fastighetsbolagen från personalbrist i framtiden.

Willhem anställer tre regionchefer

Rekrytering För att stödja bolagets utveckling har Willhem organiserat om förvaltningsorganisationen i de tre jämnstora regionerna Syd, Öst och Väst. Tre regionchefer har rekryterats med ansvar för cirka 8000 lägenheter i vardera region.

Newsec rekryterar transaktionsrådgivare

Rekrytering Newsec förstärker transaktionsteamet och rekryterar Jacob Axelsson som transaktionsrådgivare till Malmökontoret. 

Affärsutvecklingschef till Veidekke

På nytt jobb Veidekke Bostad har tillsatt Kristian Ericsson som chef för bolagets strategiska affärsutveckling. Han kommer även ta plats i bolagets ledningsgrupp.

Einar Mattsson rekryterar projektutvecklingschef

På nytt jobb Einar Mattsson har rekryterat Sara Albrecht som blir projektutvecklingschef över en projektverksamhet med nästan 2500 bostäder. Hon kommer närmast från Stockholms studentbostäder.

Tre tips för en arbetsmiljö i toppklass

Hållbar arbetsmiljö En stor del av vår vakna tid tillbringar vi på jobbet, vilket gör att vår arbetsmiljö har en stor påverkan på hälsan. Roger Solax, arbetsmiljöexpert på Fastigo tipsar om hållbar hälsa i arbetslivet.
Mer karriär