Karriär

Fyra frågor att jobba med för bättre jämställdhet

Karriär Fastighetsbranschen klättrar på jämställdhetsstegen och andelen kvinnor på maktpositioner fortsätter att öka i den traditionellt mansdominerade fastighetsbranschen. Här är fyra frågor att jobba med för att bättra på jämställdheten i en organisation.

Ny VD för Saint-Gobain Sweden

Rekrytering Peter Hamberg tillträdde tjänsten som ny VD i september.

Ny vd för Genova Property Group

Karriär Michael Moschewitz har utsetts till ny vd i Genova Property Group. Han efterträder bolagets nuvarande vd och medgrundare Andreas Eneskjöld som kvarstår i ledningsgruppen i en operativ roll samt som styrelseledamot i Genova.

Nyrekrytering till Fastigo

Rekrytering Två nya medarbetare ska börja på fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation, Fastigo. Lisa Strandberg har blivit rekryterad som förhandlare och rådgivare och Linda Tiderman som lönespecialist.

Karlström lämnar som vd för Skanska

Avhopp Skanskas koncernchef och vd Johan Karlström har meddelat styrelsen att han slutar som vd. Han fortsätter i nuvarande roll fram till årsstämman i april 2018.

Förvaltningschef till Stockholms studentbostäder

Rekrytering Mathias Lantz har tillträtt tjänsten som ny förvaltningschef på Stockholms studentbostäder. Han kommer närmast från Uppsalahem. 

Ulf Nilsson lämnar D. Carnegie

Avhopp Ulf Nilsson lämnar vd-posten på fastighetsbolaget D. Carnegie. Beslutet bygger på Ulf Nilssons önskan om att fokusera på andra initiativ. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Stena Bygg rekryterar ny VD

Karriär Niclas Melander har rekryterats som ny VD för Stena Bygg som nu kliver in i en ny fas och ansvarar för både nyproduktionen av Stena Fastigheters hyresrätter samt hela bostadsrättsaffären.

Sveriges första ljusdoktor vill belysa sjukvårdsmiljön

På nytt jobb 2012 blev hon landets första doktor i ljusdesign. Nu har Annika Kronqvist värvats av Tyréns där hon vill få föreningen av estetik och teknik inom vården att stråla.

Einar Mattsson rekryterar från Trygg Hansa

Karriär Martin Fors har tillträtt tjänsten som fastighetschef på Einar Mattsson. Han kommer närmast från Trygg hansa där han var ekonomichef.

Ny projektchef till Samhällsbyggnadsbolaget

Karriär Samhällsbyggnadsbolaget har anställt Jenny Linghede som ny projektchef. Linghede ansluter från Oscar Properties.

Fastighetsägarna Stockholm anställer digital chef

Karriär Fastighetsägarna Stockholm genomför en långsiktig satsning för att fastighetsbranschen ska ligga i framkant av den digitala transformationen. Nu anställer organisationen Christoffer Börjesson som chef för digital fastighetsutveckling.
Mer karriär