I am home och Heimstaden bygger i Malmö

Norra Sorgenfri i Malmö får 440 nya hyreslägenheter. Det är Heimstaden som förvärvar ett utvecklingsprojekt med nyproducerade bostadslägenheter av I am home, som även ska hjälpa Heimstaden att utveckla området och bygga bostäderna.

Annons:


Totalt handlar det om cirka 28 000 kvadratmeter bruttototalarea, fördelade på 440 hyreslägenheter med cirka 21 600 kvadratmeter boarea. Fastigheten, som heter Smedjan 8 ska dessutom innehålla förskola samt parkeringsplatser.

Projektet planeras att byggas med hjälp av förbättrade investeringsbidraget och tanken är att det ska certifieras i enlighet med miljöbyggnad silver.

Byggstart är satt till juni 2019 och inflyttning planeras till oktober 2020.

På Heimstaden är man nöjd över att kunna inleda samarbete med I am Home

– I am home står för ett nytänkande i byggprocessen och hela tiden letar efter nya innovativa lösningar med stort fokus på hållbarhet. För oss är det viktigt att våra kunder får den bästa upplevelsen i våra nyproducerade bostäder och här tycker vi att I am Home ligger i framkant och sätter stort fokus på människorna som ska bo i lägenheterna. Heimstaden är en av de största byggherrarna av hyresrätter i landet de kommande åren och det är förstås glädjande att få uppföra detta fina projekt i Malmö där vi i dagsläget har vårt största bestånd av hyresrätter och där vårt huvudkontor för koncernen är placerat, säger Fredrik Årman, transaktionschef på Heimstaden.

Annons: