[ Annons ]

Foto: Forenom
Publicerat 14 februari, 2018

Hotellägenhet poppar upp på centralen

I bostadsbristens spår har så kallad longstay, eller hotellägenheter blivit allt mer poppis. Resenärer på Stockholms central kan just nu testa boendet i ett popup-rum.

Trenden att privata fastighetsägare gör blockuthyrningar till företag som sedan hyr lägenheterna vidare som så kallad longstay uppmärksammades nyligen av Fastighetstidningen. Till viss del är den en uthyrning som liknar hotell med möbler och möjligheten till extraservice som städning och sängkläder. Prissättningen hamnar i regel under hotellens men över andrahandshyrande på Blocket eller liknande plattformar på nätet.

[ Annons ]

Hotellkedjan Forenom är specialiserad på långtidsboende, även om många av gästerna är vanliga turister som bara vill besöka Stockholm en helg. Denna vecka marknadsför man sina tjänster med ett popup-rum som står uppställt på Stockholms centralstation.

– Den som vill kan boka vårt popup-rum för en natt. Men om man föredrar mer avskildhet än Centralens avgångshall kan vi självfallet erbjuda andra rum, till exempel på något av våra hotell i Flemingsberg, Solna eller Bromma, säger Mats-Erik Lidström.

På pendelavstånd 19 minuter från centralen öppnade kedjan i november sitt flaggskeppshotell Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemingsberg. Hotellet har 205 rum på 15–55 kvadratmeter, alla med eget kök.

– Många växande företag i Stockholmsregionen hämmas av bostadsbristen. Vi erbjuder de bästa delarna av traditionell hotellverksamhet och permanent boende, vilket underlättar rekrytering och minskar onödig arbetspendling, säger Forenom Sveriges vd Mats-Erik Lidström.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]