Förvaltning

”IT-säkerhet är allas ansvar” 

Säkerhet Fastighetsbolaget Specialfastigheter, som bland annat äger och förvaltar fängelsebyggnader, försvarsfastigheter, domstolar och polishus, är Sveriges främsta experter inom säkerhet i fastighet. Allt viktigare för hyresgäster inom alla områden är att det finns en hög IT-säkerhet. Masse Antonsson, IT-chef på Specialfastigheter, ger här svar och råd i ämnet. 

Har din hyresgäst Sveriges snyggaste kontor?

Kontor Hjälpt en hyresgäst med makeover av kontorslokaler på sistone? Nu är det anmälan öppen för att nominera kandidater till utmärkelsen Sveriges snyggaste kontor.

Nya uthyrningar i Kongahälla Shopping

Uthyrning Kongahälla Shopping som öppnar i mars 2019 har tecknat avtal med två välkända aktörer inom hem- och fritidsområdet.

Eldrivna poolbilar ska minska Galärens miljöpåverkan

Fastighetsutvecklaren Galären byter ut sina tjänstebilar mot fossilfria elbilar. Bytet är ett avsteg från fossila bränslen ett steg mot bättre hållbarhet och tydligare miljötänk.

Nattskiftet

Det som händer efter klockan 17.00 är allt viktigare för staden. Skiftet från kontor och handel till kvällsekonomi skapar trygghet i staden och bättre lönsamhet för branschen. Möt några eldsjälar som drivit på utvecklingen. 

Skärholmen öppnar fysisk galleria för e-handel

Handel Grosvenor Europe har tecknat avtal med Skärholmens centrum för en modernisering av gallerian. Lagom till julhandeln ska en 2700 kvadratmeter stor fysisk e-handelsgalleria öppnas för besökarna.

Hon visar vägen ut ur kaos

Dokumentär I höst kan vi under onsdagskvällarna följa verksamhetsledaren Natalia Bonilla och hennes kollegors arbete i dokumentärserien Nåt måste göras. I kväll sänds det andra avsnittet i serien.

Hattrick när Wallenstam tog full pott i Årets börsbolag 2016

Tävling Fastighetsbolaget Wallenstam har utsetts till Årets börsbolag 2016 för tredje året i följd efter att ha tagit fullt antal poäng i samtliga tre delmoment. Med 108 poäng av 108 möjliga så vann bolaget tävlingen, som arrangerades av Kanton och Aktiespararna, med elva poäng.

Fokus på cyklar ska gynna besöksnäringen

Cykelsatsning Som del av Stockholm stads vision för omprioriteringar av gatuutrymmena, beslutades på måndagen 4 september om en helhetsupprustning av Vasagatan. Nya cykelbanor, breddade gångbanor och sänkta hastighetsgränser som ska göra området mer tillgängligt ska gynna besöksnäringen i området.

Riskanalysera dina träd

Säkerhet Antal olyckor med nedfallande grenar eller omkullblåsta träd kan väntas öka i takt med att extrema väderleks­situationer blir vanligare. Här är några goda råd för dig som förvaltar träd.

Fortum ändrar prismodell – så påverkas kostnaderna

Energi Mer rättvisa, enklare att förstå och större incitament att använda värmen hållbart. Det är vad Fortum Värme eftersträvar i sina nya prisavtal.

Mixat utbud bakom framgångsrika stadskärnor

Stadsutveckling Dagligvaruhandeln drar de största omsättningssiffrorna, men det är mixen av handel bostäder och arbetsplatser som får svenska stadskärnor att bli riktigt framgångsrika. Det visar årets upplaga av rapporten Cityklimatet.

Midroc hyr ut till it-bolag med planer på att växa

Uthyrning Midrocs kommande projekt Scala kommer att få Sigma som hyresgäst. It-företaget ska i utgångsläget hyra 320 kvadratmeter av den flexibla kontorsfastigheten.

Så byggdes världens smartaste hus

Smarta hus ”Smart buildings” var temat när Nuuka Solutions bjöd in Erik Ubels för att föreläsa och diskutera morgondagens fastighetsutveckling. Han är mannen bakom the Edge – världens kanske smartaste byggnad, och hans budskapet var tydligt. Framtidens byggnader måste fokusera på människor.

Globalt mediebolag senaste tillskottet i Söderhallarna

Uthyrning Atrium Ljungberg fortsätter att fylla på de omgjorda Söderhallarna på Medborgarplatsen i Stockholm. Under sommaren flyttade den globala mediekoncernen Omnicom Media Group in.

Serviceverksamheterna som lockar flest bostadsköpare

Undersökning Tillgång till färskt bröd, en jouröppen butik eller möjligheten att kunna gymträna i huset? När Skanska tillfrågade bostadköpare om vad de helst vill ha för serviceverksamheter i fastigheten visade det sig att bagerier är mest populärt.

Lista: Här är de knasigaste brf-namnen

Bostadsrätt Långkorven, Kaggen och Läderlappen. Kreativa namn på husdjur? Nej, det är tre tvättäkta bostadsrättsföreningar. Här är hela listan över landets tio knasigaste brf-namn.

Branschen besviken efter utredning om presumtionshyra

Politik Bostadsmarknadens parter har med olika förhoppningar ivrigt väntat på utredningen om presumtionshyror som genomförts i år. Men resultatet är de överens om – förslagen lär inte ge fler hyresrätter.

Så kan alla i kollektivet ha sitt eget hyreskontrakt

Hyreskontrakt Genom att hyra en ideell del av en bostad kan alla boende i ett kollektiv eller annat gemensamt hushåll, ha varsitt eget kontrakt. Den lösningen föreslår Boverket i en ny utredning.

Digital vardagsmat

Internet of things Råttor som fångas med digitala fällor, hissar som rapporterar sina egna fel och belysning som styr sig själv. Lowtech har blivit higtech i den digitala revolutionen där internet of things flyttar in i huset på riktigt.

Stena tecknar nytt avtal med social hänsyn

Avtal Stena Fastigheter tecknar tvåårigt avtal med Elon. Vitvarukedjan förbinder sig att erbjuda praktik eller anställning till Stenas hyresgäster.
Mer förvaltning