Förvaltning

Diös utvecklar Wasa-huset i Gävle

Renovering Diös påbörjar i veckan utvecklingen av Wasa-huset i centrala Gävle. Fastigheten innehåller 60 lägenheter och radhus som nu ska utvecklas till att bli ett boende med moderniserade allmänytor med en ny innergård och närhet till ett utvecklat serviceutbud.

Luftkvalitet – ingen barnlek

Ventilation Priserna för olika instrument som mäter luftkvalitet ser ut att sjunka. Men när vem som helst kan mäta koldioxidhalten i hemmet eller på barnens dagis ökar risken för felaktiga tolkningar av mätvärden och luftkvalitetshysteri.

Kungsleden tecknar grönt hyresavtal med Region Skåne

Hyresavtal Fastighetsbolaget Kungsleden tecknar ett nytt hyresavtal med Region Skåne gällande lokaler för samlokalisering av allmänpsykiatrin. Den nya fastigheten, som ligger i centrala Malmö, omfattar ca 2 900 kvadratmeter.

Snabba hus i Västberga får hjälp av Konstfackstudenter

Samarbetsprojekt Det innovativa konceptet Snabba Hus påbörjar nu i vår ett projekt tillsammans med inredningsarkitektstudenter på Konstfack. Projektet syftar till att utveckla gårdsmiljön för de mobila hyresrätterna i Västberga.

Klartecken för Ikeas storsatsning i Malmö

Markanvisningsavtal Tekniska nämnden i Malmö stad har nu godkänt markanvisningsavtalet för Ikeas nya logistik- och lagerverksamhet i Malmö Industrial Park. Avtalet innebär upp till 150 000 kvadratmeter tomtyta.

Humlegården välkomnar nya hyresgäster

Kontorsuthyrning Fastighetsägaren Humlegårdens tre kontorslokaler på Blasieholmen är nu är fullt uthyrda.

Diös hyr ut till Telenor i Umeå

Fastighetsutveckling Telenor Sverige utökar sin verksamhet i Umeå med flera rekryteringar och väljer därför att flytta till nya lokaler. Utvecklingen av det nya kontoret görs av fastighetsbolaget Diös.

HSB mest hållbara varumärket inom bostäder

Utmärkelse HSB har utsetts till det mest hållbara varumärket i kategorin bostäder. Det visar 2018 års Sustainable Brand Index som varje år utser Sveriges mest hållbara varumärken.

HSB:s nya tvättstudio ska få grannar att umgås

Förvaltning HSB:s bostadsrättsförening Mariedahl i Mölndal ska utrustats med en ny typ av tvättstuga. Här ska de boende kunna kolla på tv, umgås eller ta en fika med grannen medan man väntar på att tvätten ska bli klar.

Diös utvecklar Strand galleria i Luleå

Utveckling Strand galleria i Luleå ska få en ansiktslyftning. Fastighetsägaren Diös inleder omgående utvecklingen, som bland annat omfattar ett nytt shoppingplan.

Diös utvecklar åt O’Learys i Sundsvall

Utveckling O’Learys i Sundsvall växer. Diös utvecklar just nu de befintliga lokalerna med ett nytt våningsplan, med bland annat golfsimulator, klättervägg, biljard och arkadspel.

Effektivare solceller med tyngdlös forskning

Effektivare solceller med tyngdlös forskning För en stund kommer solcellsforskarna vid Karlstads universitet att sväva i tyngdlöshet. Syftet är att utveckla effektivare solceller.

Hållbarhetspris till brf i Nacka

Utmärkelse HSB Stockholms hållbarhetspris 2017 går till HSB brf Agaten i Orminge i Nacka kommun.

Huddinge satsar på gångvägar

Förvaltning Gångvägarna i Huddinge ska bli både säkrare och mer attraktiva. Därför har kommunen nu tagit fram en gångplan för att resorna till fots ökar från 32 procent till 50 procent fram till 2030.

Den stora nyckelfrågan

Nyckellösningar Räddningstjänst som inte tar sig in i porten och leveranser som får vända i dörren. Den klassiska nyckeln behöver en digital uppdatering. Då behövs det en lösning som fungerar för mer än bara lägenhetsdörren.

500 miljoner till bättre utemiljöer

Förvaltning Boverket ger 500 miljoner till utveckling av utemiljöer i socioekonomiska utsatta områden. Därmed kan fastighetsägare, kommuner, föreningar och företag ansöka om att få upp till 50 procent av kostnaden i bidrag för utveckling av till exempel lekplatser, grönytor och gångbanor.

De flyttar in i AMF:s nya satsning The Lobby

Handel Horizn Studios, Ici Maintenant och Vui. Det är några av de internationella varumärkena som flyttar in i AMF:s nya satsning på framtidens innovativa lösningar butiks och shoppinguppplevelser. Den 5 april öppnar nya The Lobby.

Castellum renoverar för 307 miljoner

Renovering Castellum renoverar fastigheten Sabbatsberg 24 i Stockholm. Totalt 11 500 kvadratmeter ska moderniseras till en kostnad av 307 miljoner kronor.

En vardag mitt i byggdammet

Förvaltning Urban Escape är det största projektet i centrala Stockholm sedan Norrmalmsregleringen, när AMF Fastigheter väcker liv i gamla Brunkebergstorg. Men hur påverkas de befintliga hyresgästerna och hur får man nya att flytta in bland byggnadsställningar och damm?

”800 000 lägenheter behöver renoveras”

Renovering Runt 800 000 lägenheter behöver renoveras i Sverige, varav 300 000 akut. Detta enligt Installatörsförtagen och Sveriges Byggindustriers nya rapport Renoveringskompetens.

Så förbereder du bostadsrättsföreningen för GDPR

Dataskydd Den 25 maj träder den nya dataskyddsförordningen GDPR i kraft. Det tar Sveriges Bostadsrättscentrum fasta på och tipsar bostadsrättsföreningar hur man bäst anpassar sig till de nya lagarna.
Mer förvaltning