Förvaltning

Böter till föreningen när kakelugnen monterades ner

Fall i rätten Inte allt som finns innanför väggarna i en lägenhet ägs av bostadsrättsinnehavaren visar denna dom.

Så ska gallerian i Stockholm locka kinesiska turister

Handel Gallerian Mood Stockholm vill locka fler kinesiska besökare. Därför har de som första handelsplats i Sverige valt att gå med i Kinas största sociala närverk Wechat.

Fastighetsägarna stödjer BID-projekt i Linköping

Samverkan Fastighetsägarna GFR har beslutat att bidra med 70 000 kronor till ett nytt BID-projekt i Linköping. Syftet är att området ska utvecklas och fortsätta vara en spännande plats för handel och upplevelser.

Castellum hyr ut till Medelpunkten

Uthyrning Hjälpmedelscentralen Medelpunkten har tecknat ett hyresavtal i Castellums fastighet på Makadamgatan 15 på Väla Södra i Helsingborg.

MP vill klä t-banestationer i solceller

Energi Miljöpartiet i Stockholms läns landsting vill klä alla tunnelbanestationer i utomhusläge med solceller. Totalt vill partiets gruppledare se att 30 000 kvadratmeter solceller installeras under nästa år.

Skönhetskedja flyttar in i Forumgallerian

Handel Forumgallerian i Uppsala ska uppdateras storskaligt. På tisdagen presenterades den första nya hyresgästen – den internationella skönhetskedjan Sephora som öppnar sin butik i augusti.

De har årets nöjdaste studenthyresgäster

Undersökning Den årliga undersökningen Nöjd Studbo mäter hur nöjda studentbostadsbolagens hyresgäster är. Högst så kallat SKI-värde, vilket innebär en hög kundnöjdhet, hade MKB Fastighets AB.

Stor risk för vattenbrist i sommar

Varning Nio myndigheter går ut med en gemensam varning om en stor risk för brist på vatten i sommar. Flera år av svag nederbörd är orsaken till att myndigheterna nu uppmanar till stärkt beredskap.

Årets Stadskärna finns i Västervik

Utmärkelse Kalmar och Tibro nådde långt, inte hela vägen fram i kampen om titeln Årets Stadskärna 2017. Samverkan som lett till ett uppsving i investeringar i stadskärnan placerade istället Västervik i topp.

Elnätsavgifterna fortsätter öka

Energi Elnätsavgifterna har ökat med nära 25 procent på fem år, och utvecklingen visar inga tecken på att stanna av. ”Orimligt att höjningarna får fortsätta”, menar Jennie Wiederholm, ordförande i Nils Holgerssongruppen som tagit fram rapporten.

Så ska hyresgästerna spara energi

Energibesparing Riksbyggen erbjuder sina hyresgäster i Östersund, Skellefteå och Umeå att prova en ny app som ska hjälpa de boende att få koll på energianvändningen.

Inga planer på att flytta ledde till uppsägning

Juridik En lägenhet kan behållas enbart som bytesobjekt, men då ska det finnas konkreta planer på flytt visar en dom i hovrätten.

Lundbergs tilldelas energipris

Utmärkelse Fastighets AB L E Lundberg har tilldelats Årets Energipris som delades ut av Eon på Norrköpings näringslivsgala.

Ungdomar vårstädar Solna Strand

Samarbete Fem fastighetsbolag i Solna har anlitat drygt 100 ungdomar från lokala idrottsföreningar för en ordentlig vårstädning i Solna Strand den 14 maj. Initiativtagare är idrottens miljöorganisation Städa Sverige.

Castellum erbjuder gratis cykelservice i Växjö

Hållberhet Under hållbarhetsveckan som pågår mellan den 13-20 maj erbjuder fastighetsbolaget Castellum kostnadsfri cykelservice till sina hyresgäster i Växjö.

Här går det åt minst fastighetsenergi per invånare

Energi Det skiljer sig stort mellan energianvändningen i fastigheter i landets kommuner. Indoor Energys årliga listning i ämnet placerar Ale i topp över landets kommuner med mest energieffektiva fastigheter.

Ikea öppnar popup-butik i Stockholm

Handel Ikea öppnar sin första popup-butik för kök i Mood-gallerian i Stockholm. Butiken kommer inrymma ett showroom på 355 kvadratmeter och möjlighet för besökarna att göra beställningar för hemleverans.

Så kan du behålla rätten till hyra för trapphuset

Förvaltning Den som hyr ut ett äldre kontorshus till mer än en hyresgäst riskerar att tappa hyresintäkter för de allmänna utrymmena. Men med vissa uppgraderingar kan hyrestappet vinnas tillbaka.

Att stävja brott

Förvaltning Sexhandel, organiserad brottslighet och handel med svarta lägenhetskontrakt utgör hot mot såväl individer, samhället som fastighetsvärden. Det brottsförebyggande arbetet har blivit en allt större del i många fastighetsbolags vardag.

100-åringen Ica handlar nu även bostäder

Förvaltning För nyblivna hundraåringen Ica är det viktigt att koncernen erbjuder sina handlare den bästa miljön att verka i. – Det som är bra för dem är bra för oss, säger Lena Boberg, vd för Ica Fastigheter, en av Sveriges största handelsfastighetsägare med förvaltning av 800 000 kvadratmeter.

Två års hyror klara i Malmö

Hyra Hyresförhandlingarna i Malmö är inte längre strandade. 2017 och 2018 års hyror höjs med 1,88 procent.
Mer förvaltning