Egnahemsbolaget bygger i Göteborg

Egnahemsbolaget bygger 66 nya bostadsrätter i Övre Lövgärdet. Det innebär att området få nya bostäder för första gången på 40 år.

Annons:

Annons:

Annons:


Byggnationen inleds under våren och det handlar om tre punkthus på sex våningar, med 22 bostadsrätter i vardera hus.

– Vi tror starkt på denna satsning av nya bostadsrätter i Övre Lövgärdet. Poseidon har gjort omfattande renoveringar av sina hyresrätter i området och nu kompletterar vi med nya bostadsrätter. Att blanda upplåtelseformer gagnar alla bostadsområden och idag finns bara hyresrätter här. De i området som är sugna på att börja sin boendekarriär kan göra det utan att flytta, och fler kan flytta hit, säger Mikael Dolietis, vd på Egnahemsbolaget.

Lägenheterna i husen består av tvåor, treor och fyror och samtliga har balkong. Inflyttning beräknas till någon gång under 2019.

– Vi har pratat med flera som bor i Övre Lövgärdet och många trivs fantastiskt bra här och vill aldrig lämna området på grund av de många kvaliteterna i området. Dessa kvaliteter blir nu vår uppgift att sprida eftersom de är okända för många runt om i Göteborg. Jag uppmanar alla att ta sig en tur hit ut. Här är lugnt och lummigt och nära till Surtesjöns sandstrand och hela Vättlefjälls naturreservat som granne, säger Annika Mayer, marknads-och försäljningschef på Egnahemsbolaget.

Annons: