Bygg

Hyresrätter kan dras med

Bygg Planerade bostadsrätter som istället blir hyreslägenheter räddar en del projekt. Men frågan är hur länge, då det i förlängningen innebär mindre pengar till kommunen som upplåter mark.

Northvolt byggstartar i augusti

Bygg Nu står det klart att Northvolt säkrat finansieringen för byggandet av fabriken Northvolt Ett i Skellefteå. Byggnationerna startar i augusti 2019.

White utformar Jönköpings nya kallbadhus

Arkitektur White arkitekter vann tävlingen om Jönköpings nya kallbadhus. En enhetlig jury ansåg bland annat att förslaget har ett ”bra och tydligt helhetstänk med en vacker och ändamålsenlig lösning av uppgiften.”

Peab bygger hyresrätter i Östersund

Bygg Peab har fått uppdraget att bygga 85 hyreslägenheter i Östersund. Beställare är Diös Fastigheter och kontraktssumman uppgår till 104 miljoner kronor.

3 x svindlande höjder

Arkitektur Njutbar utsikt över takåsarna med fler terrasser.

SAS-huset i Frösundavik förnyas

Renovering Strategisk Arkitektur har fått uppdraget att förnya det gamla SAS-huset i Frösundavik. Det ikoniska designhuset byggdes på 1980-talet och ska omvandlas till en samtida och spännande kontorsfastighet med full service.

White ritar utsiktstorn i trä

Arkitektur Varberg får ett nytt utsiktstorn i trä. Det står klart sedan White vann tävlingen gällande före detta Lassabackadeponin invid Getteröns naturreservat i Varberg.

Vildmarkshotellet på Kolmården renoveras

Renovering Under vintern har en omfattande ombyggnation genomförts av Vildmarkshotellet på Kolmården. I samband med om- och tillbyggnation får hotellet ett nytt koncept där äventyren och den omgivande naturen bjuds in och återspeglas i såväl inredning som aktiviteter och matupplevelse.

Selbergs bygger hotell åt Diös i Umeå

Bygg Det blir Selbergs Entreprenad som bygger Hotell Clarion Stream i centrala Umeå. Beställaren Diös siktar på att bygga en helt ny möteplats för Umeåborna samt öka antalet besökare i stadskärnan.

”Skydda kontorsytan i stadskärnorna”

Stadsutveckling Rebecca McDonald har studerat vad som gör vissa städer mer framgångsrika. Med rätt policy behöver ingen frukta butiksdöd eller tomma lokaler. Satsa på kontor, bygg bostäderna utanför stadskärnorna och tro inte att pop-up stores kommer vara räddningen, menar hon.

Långt bort men nära

Infrastruktur Urbaniseringen och växande storstäder har lett till att en stor del av befolkningen pendlar varje dag. Utbyggd kollektivtrafik gör det idag möjligt att bo längre bort, bo billigare men ändå nära i tid. Hotet mot utvecklingen är ökad trängsel.

Wihlborgs bygger åt Region Skåne

Bygg Wihlborgs bygger en transportanläggning på 2 300 kvadratmeter med tillhörande parkeringsplatser och logistikytor. Detta sedan man vunnit en upphandling utlyst av Region Skåne.

Inga klara besked om ersättning

I fokus Kirunas nya stadskärna har börjat byggas och de bättre adresserna börjar ta slut. Men i det gamla centrumet sitter fastighetsägare kvar på sina fastigheter och vet inte vilken ersättning de kan räkna med.

Nystad tecknar hyresavtal med Internationella Engelska skolan

Uthyrning Fastighetsbolaget Nystad bygger två nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka med Internationella Engelska Skolan som hyresgäst. Nu har Nystad och IES har tecknat långa hyresavtal i respektive kommun.

Arlanda får co-working-kontor

Kontor I flygplatsstaden som växer fram på Stockholm Arlanda Airport ingår nybyggda Office One. Kontorshuset fungerar som en coworking-arena genom ett samarbete med United Spaces och invigdes under onsdagen.

Brf Djurgårdsvyn får miljömärkning

Miljöcertifiering Riksbyggens Brf Djurgårdsvyn i Norra Djurgårdsstaden är nu preliminärcertifierat enligt Miljöbyggnad Guld. I föreningen finns solceller, laddstolpar för elbil samt en grönskade innergård med fågelholkar och biholkar för att öka den biologiska mångfalden.

Reflex Arkitekter öppnar kontor i Göteborg

Etablering Efter att ha vunnit flera upphandlingar etablerar sig nu Reflex Arkitekter i Göteborg med kontor på Kungsportsavenyn 37.

Klart med ny skola i Fisksätra

Bygg Stena Fastigheter har fått uppdraget att bygga om Fisksätraskolan i Nacka utanför Stockholm. Skolan öppnar igen höstterminen 2021 med plats för 540 elever i årskurs 0 till 9.
Mer bygg