Bygg

NCC bygger kulturkvarter i Örebro

Kultur NCC bygger Örebros nya kulturkvarter, med bland annat stadsbibliotek och en kulturskola. Beställare är det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten fastigheter.

Trähus för unga i Hökarängen

Bygg Wästbygg väljer industriellt producerade trämoduler när de nu bygger ungdomsbostäder i Hökarängen. Bostäderna ska stå klara för inflyttning hösten 2020.

3 x Svindlande höjder

Arkitektur Milsvid utsikt när arkitekturen når allt högre. Läs om tre spektakulära projekt som siktar mot himlen.

Tätbefolkad ö får fler invånare

Bygg Oscar Properties har nu satt igång planeringsarbetet med de 450 bostäder bolaget ska bygga på Lilla Essingen.

Ännu tuffare krav i ny certifiering från SGBC

Certifiering Sweden Green Building Council lanserar nu NollCO2 – en kompletterande miljöcertifiering för helt klimatneutrala byggnader. Här ställs också tuffa krav på materialtillverkare och byggentreprenörer.

Trångboddhet på tapeten i Almedalen

Almedalen Social bostadspolitik, omskrivning av Ebo och förändrad prioritet för allmännyttiga bostadsbolag. Det var några idéer som presenterades för att minska trångboddheten i Sverige, under seminariet ”Tjugo personer på tjugo kvadrat” i Almedalen under måndagen.

Serneke bygger ny kontorsfastighet i Trollhättan

Bygg Serneke har fått i uppdrag att uppföra en kontorsfastighet åt Kraftstadens Fastigheter i Trollhättan. Ordervärdet uppgår till omkring 195 miljoner kronor.

Bostadsbygge i Göteborg räddas av nytt regeringsbeslut

Regeringsbeslut Det har vart många vändor om detaljplanerna för planeringen av drygt 300 bostäder vid gamla Tändsticksfabriken i Göteborg. Nu får detaljplanen åter laga kraft efter att Regeringen upphävt Länsstyrelsens beslut från i december.

Betongindustrin rasar mot bostadsministerns trästrategi

Bygg Peter Eriksson vill satsa mer på trähusbyggande som han anser ger lägre byggkostnader och minskad klimatpåverkan. Det möter kritik från Svensk Betong som anser att bostadsministerns gör svepande uttalande som helt saknar vetenskapligt stöd.

Plats för den digitala tvillingen

Digitalisering Snart har kanske även din fastighet en digital tvilling. Och ju mer data du göder den med, desto större utbyte kommer ni ha av varandra.

Flemingsberg får 450 nya student- och forskarbostäder

Bygg 450 nya student- och forskarbostäder, lokaler för utbildnings- och forskningsverksamhet samt en förskola ska bli verklighet i Flemingsberg.

Balder utvecklar hotell i Göteborg

Stadsutveckling Balder har tillsammans med Folkets Hus och hotelloperatören Nordic Choice slutit avtal om att utveckla, uppföra och driva hotellet vid Järntorget i Göteborg.

Bubblande byggemenskaper

Bygg Startsbesked för bostäder i Göteborg och ett nytt pilotprojekt i Stockholm. Nu ökar intresset för byggemenskaper.

Stort intresse för Boverkets stöd till utemiljöer

Bidrag Den första sökomgången för 2018 års stöd till utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden är klar. 102 miljoner kronor har beviljats till 49 olika projekt runt om i landet.

Veidekke och Trenum samarbetar om hyresrätter

Samarbete Veidekke inleder ett samarbete med Trenum. Veidekke utvecklar och uppför fastigheter och Trenum förvaltar och hyr ut.

Detaljplanen för Inre hamnen i Norrköping godkänd

Stadsutveckling Nu tar Inre hamnen i Norrköping nästa steg. Detta sedan kommunfullmäktige har godkänt detaljplanen för stadsutvecklingsprojektet.

NCC och Fabo bygger 95 hyresrätter i Falkenberg

Nyproduktion NCC samarbetar med det kommunala bostadsbolaget Fabo i Falkenberg. Tillsammans ska de bygga totalt 95 hyresrätter i Tröingeberg, strax norr om Falkenbergs centrum.

”Ta socialt ansvar även för material”

Hållbarhet Kontroll finns så att vi inte bygger in ohälsosamma ämnen i våra fastigheter. Emelie Olivensjö, hållbarhetsspecialist på Byggvarubedömningen anser att det är dags att även ställa krav på socialt ansvarstagande i leverantörsledet.
Mer bygg