Bygg

Svensk-danskt samarbete bakom Lunds nya centralstation

Arkitektur Det blir svenska Elding Oscarson och danska C.F. Møller som ritar Lunds nya centralstation. De två arkitektkontorens skiss valdes ut av Jernhusen, Lunds kommun och Trafikverket bland 21 andra aktörer.

Boende i Fagersjö deltar i stadsutvecklingen

Stadsutveckling Fagersjö ska utvecklas med minst 1 000 bostäder, bättre service och nya mötesplatser. För att nå målet tog Familjebostäder och Stockholms stad hjälp av de boende i området. Nu har synpunkterna samlats i en sammanställning.

Växjö kommun vill utveckla bostäder i industriområde

Utveckling Industriområdet i Västra mark i Växjö ska utvecklas. I planeringen pratas det bland annat om bostäder.

Skanska varslar 3 000 medarbetare och fyra lämnar ledningsgruppen efter vinstvarning

Omstrukturering Skanska kommer genomföra en omfattande omstrukturering för att förbättra lönsamheten. Den nya koncernchefen Anders Danielsson har också avslöjat hur den nya ledningsgruppen ser ut och 3 000 medarbetare, sannolikt utomlands, varslas.

Nytt initiativ ska ge klimatsmart betong

Klimatneutral Framställning av betong ger stora koldioxidutsläpp. Därför startas nu Betonginitiativet som vill snabba på arbetet mot en klimatneutral betong.

Veidekke bygger studentboende i Hägersten

Studenboende Stockholms studenter får ytterligare 107 lägenheter. Det står klart sedan Veidekke Bygg Bostäder fått i uppdrag av Robutz Krediten 2 att bygga studentbostäder i Hägersten.

Riksbyggen bygger i Frölunda

Nybyggnation Bostadsrättföreningen Slottsberget 3 är den tredje och sista etappen av Riksbyggens projekt i Frölunda. Bygget har en tydlig hållbarhetsprofil, bland annat genom solceller på taken och möjlighet till laddstolpar.

JM miljömärker alla sina bostäder

Miljömärkt Från och med nu får alla JM:s bostäder miljömärkningen Svanen. Syftet är att företagets miljöarbetet ska bli synligare för kunderna.

Skanska bygger ny sjukhusbyggnad i Karlskrona

Bygg Skanska har tecknat avtal med Landstinget Blekinge om att bygga en ny sjukhusbyggnad vid Blekingesjukhuset i Karlskrona. Kontraktet är värt 330 miljoner kronor.

NCC bygger 133 studentlägenheter i Uppsala

Studentlägenheter NCC bygger det nya kombinerade hyreshuset och parkeringsgaraget Dansmästaren i Uppsala. Samarbetspartner är Uppsalahem och Uppsala parkerings och målgruppen är studenter

Skanska bygger hälsocertifierat kontor

Bygg Skanska har som första aktör i Norden tagit emot en precertifiering enligt WELL för kontorsfastigheten Epic i Malmö.

Stenvalvet bygger kontor åt Skatteverket i Falun

Bygg Fastighetsbolaget Stenvalvet har tecknat ett nytt 6-årsavtal med Skatteverket i fastigheten Kardmakaren 20 i Falun. På en yta av 3 200 kvadratmeter ska ett nytt modernt storkontor skapas för cirka 200 arbetsplatser.

Storex första hyresgäst i Prologis Park Gothenburg II

Logistikfastighet Prologis logikfastighet DC3 i Göteborghar fått sin första hyresgäst. Det blir logistikföretaget Storex som flyttar in i lokalerna på Prologis Park Gothenburg II.

Peab vinner uppdraget att renovera Medborgarhuset

Uppdrag Peab har fått uppdraget att renovera Medborgarhuset på Södermalm i Stockholm. Beställare är Fastighetskontoret i Stockholms Stad.

Sundsvall vill bli Årets stadskärna

Stadsutveckling Sundsvall siktar på att få utmärkelsen Årets stadskärna 2021. För att nå målet har ett nytt bolag bildats, med fokus på stadsutveckling.

Grand hotel får ny fasad

Renovering Grand hotel i Stockholm byter skepnad nästa år. Fasaden renoveras och får ett helt nytt utseende. Tanken är att omgörningen ska lyfta fram det bästa av olika perioder av husets historia.

Regeringen inrättar nationellt råd för hållbara städer

Stadsutveckling Under måndagen tillsatte regeringen ett nationellt råd för hållbara städer. Rådet ska driva och samordna arbetet för hållbar stadsutveckling i Sverige och består av representanter från tio myndigheter.

NCC vinner miljardkontrakt i Göteborg

Uppdrag NCC i konsortium med Wayss & Freytag har idag ingått avtal med Trafikverket om byggnationen av etapp Korsvägen Västlänken i Göteborg. Uppdraget omfattar en pendeltågstation under jord och cirka 3,2 kilometer tågtunnel.
Mer bygg