Bygg

NCC bygger åt Mitthem

Hyresrätter NCC bygger 30 hyreslägenheter i Njurunda, utanför Sundsvall. Beställare är Mitthem och uppdraget ligger inom SKL:s nationella ramavtal för bostadsupphandling av flerbostadshus. Ordervärdet uppgår till cirka 50 miljoner kronor.

Kilenkrysset och Bockasjö bygger ihop

Logistik Bockasjö och Kilenkrysset bildar ett gemensamt ägt bolag med syfte att uppföra en logistikfastighet i Rosersberg. Bolaget ägs till lika delar av Bockasjö och Kilenkrysset.

Skanska bygger 92 lägenheter i Farsta Strand

Bygg Skanska har fått i uppdrag av Familjebostäder att bygga fyra flerbostadshus med 92 lägenheter i Farsta Strand. Det blir Skanskas första uppdrag inom ramen för de så kallade Stockholmshusen. Kontraktet är värt drygt 150 miljoner kronor.

Wihlborgs prisat i Malmö

Utmärkelse Wihlborgs kontorshus Dungen i Hyllie, Malmö har tilldelats Stadsbyggnadspriset. Priset delades ut under Stadsbyggandets Dag.

3 x skolstart

Arkitektur Landets elever är tillbaka i skolbänkar och föreläsningssalar, byggnader som kanske inte alltid förknippas med nyskapande arkitektur. Men här är tre exempel på arkitektoniskt intressanta lärandemiljöer för alla åldrar.

Riksbyggen bygger hållbart i Varberg

Hållbarhet Riksbyggen och Fredblad arkitekter har vunnit en markanvisning i Västerport, i Varbergs hamn. De 45 yteffektiva 0ch hållbara bostadsrätter ska enligt plan börja byggas i slutet av 2020.

Rikshem planerar lägenheter i Luleå

Hyresrätter Det är stor efterfrågan på Rikshems lägenheter på Radiomasten på Mjölkudden i Luleå. Därför vill man nu bygga ytterligare 150 hyresrätter i området.

NCC bygger klimatsmarta hyresrätter

Hållbarhet NCC bygger 67 hyreslägenheter på Högasten i södra Helsingborg. Beställare är Helsingborgshem och byggnationen blir ett pilotprojekt för minskad klimatpåverkan.

Castellum och Einar Mattsson samarbetar i Hagastaden

Stadsutveckling Castellum och Einar Mattsson planerar att utveckla kvarteren Sorbonne, Greifswald och Harvard tillsammans. Ett samverkansavtal har ingåtts och målet är att utveckla totalt 23 000 kvadratmeter kontors- och kommersiella lokaler och 150–170 bostäder.

Serneke bygger i Växjö

Hyresrätter Serneke Bygg bygger 84 hyreslägenheter i kvarteret Lågan i Växjö. Det rör sig om totalt 7 300 BTA och beställare är Lansa Fastigheter.

De planerar bostäder i Åkersberga

Bygg Magnolia Bostad och Heimstaden Bostad bildar ett Joint venture-bolag. Tanken är att man tillsammans ska utveckla runt 150 000 kvm bostäder i området Näsängen i Åkersberga.

Konstgjord halvö utökar Masthuggskajen

Stadsutveckling På Masthuggkajen ska det byggas 1 300 bostäder och 5 000–6 000 arbetsplatser plus restauranger, förskolor, kulturverksamheter och hotell. För att få plats med allt skapas nu en konstgjord halvö

NCC bygger hyresrätter i Älvsjöstaden

Hyresrätter NCC bygger 129 hyreslägenheter i den nya stadsdelen Älvsjöstaden. Projektet sker i samarbete med Familjebostäder och ordern uppgår till cirka 300 miljoner kronor.

Riksbyggen bygger hyresrätter i Upplands-Väsby

Hyresrätter Området Fyrklövern intill Upplands Väsby Centrum får 113 nya hyresrätter. Husen certifieras med Miljöbyggnad Silver och bakom projektet står Riksbyggen.

Veidekke bygger åt Kungliga biblioteket

Bygg Veidekke bygger en arkivbyggnad åt Kungliga biblkoteket i Håbo. Projektet är en totalentreprenad med fast ersättning på 61 miljoner kronor och beräknas vara färdigställt under hösten 2020.

Lidl och Bo Aktivt utvecklar kvarter i Mölnlycke

Stadsutveckling Lidl bygger sin första butik i Mölnlycke. Samtidigt inleder man ett samarbete med Bo Aktivt och målet är att de tillsammans ska utveckla ett helt nytt kvarter.

Scheiwiller Svensson blir Gatun Arkitekter

Arkitektur Scheiwiller Svensson Arkitektkontor byter namn till Gatun Arkitekter. – Det är på gatan som staden lever. Det är där människor möts. Och det är för människorna vi utformar våra projekt, säger Ari Leinonen, vd på Gatun Arkitekter.

Kungsleden bygger åt Region Skåne

Vårdfastighet Kungsleden uppför en 1 500 kvadratmeter stor byggnad åt Region Skåne, som samtidigt tecknar ett 15-årigt grönt hyresavtal till ett totalt hyresvärde om cirka 60 miljoner kronor.
Mer bygg