Bygg

Hallå där, Christina Friberg!

Almedalen Christina Friberg, platsansvarig och stadsutvecklare på Fastighetsägarna MittNord är på plats i Almedalen för att samla inspiration, få till spontana möten och berätta om projektet Ta plats i Övik.

Riksbyggen bygger i Linköping

Nyproduktion Riksbyggen bygger 182 hyresrätter och 43 bostadsrätter i Berga Park i Linköping. Entreprenör är NCC och byggstart sker under hösten 2019.

Platsen som är bäst när regnet öser ner

Bygg Att det regnar mer i Göteborg är en sanning med modifikation. Men ja, det är ofta blött i Göteborg. Därför satsar staden på att bli en internationell förebild som regnstad med projektet Rain Gothenburg

Ystad får 450 nya bostäder

Nyproduktion Riksbyggen planerar för 450 nya lägenheter i Ystad. Detaljplanearbetet har inletts och beräknas vara klart innan årets slut.

Hyresrätter kan dras med

Bygg Planerade bostadsrätter som istället blir hyreslägenheter räddar en del projekt. Men frågan är hur länge, då det i förlängningen innebär mindre pengar till kommunen som upplåter mark.

Northvolt byggstartar i augusti

Bygg Nu står det klart att Northvolt säkrat finansieringen för byggandet av fabriken Northvolt Ett i Skellefteå. Byggnationerna startar i augusti 2019.

Serneke bygger bostadsrätter i Malmö

Bygg Serneke Bygg har tecknat ett entreprenadavtal med Ikano Bostadsproduktion om nybyggnation av 66 bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö. Kontraktet är värt omkring 96 miljoner kronor.

Nudging ökade hållbarheten

Affischer på toaletterna, löften om smörgåstårta samt en hel del Aj! och Oj! Med hjälp av nudging lyckades man på byggarbetsplatsen Asecs i Jönköping både spara in 90 ton byggavfall och samtidigt skapa en säkrare arbetsplats.

Skanska bygger etapp av spårvägen i Bergen

Bygg Skanska har tecknat avtal med Hordaland kommun om att bygga en etapp av spårvägen i Bergen, Norge. Kontraktet är värt cirka 1 miljard kronor.

White utformar Jönköpings nya kallbadhus

Arkitektur White arkitekter vann tävlingen om Jönköpings nya kallbadhus. En enhetlig jury ansåg bland annat att förslaget har ett ”bra och tydligt helhetstänk med en vacker och ändamålsenlig lösning av uppgiften.”

Peab bygger hyresrätter i Östersund

Bygg Peab har fått uppdraget att bygga 85 hyreslägenheter i Östersund. Beställare är Diös Fastigheter och kontraktssumman uppgår till 104 miljoner kronor.

3 x svindlande höjder

Arkitektur Njutbar utsikt över takåsarna med fler terrasser.

SAS-huset i Frösundavik förnyas

Renovering Strategisk Arkitektur har fått uppdraget att förnya det gamla SAS-huset i Frösundavik. Det ikoniska designhuset byggdes på 1980-talet och ska omvandlas till en samtida och spännande kontorsfastighet med full service.

White ritar utsiktstorn i trä

Arkitektur Varberg får ett nytt utsiktstorn i trä. Det står klart sedan White vann tävlingen gällande före detta Lassabackadeponin invid Getteröns naturreservat i Varberg.

Vildmarkshotellet på Kolmården renoveras

Renovering Under vintern har en omfattande ombyggnation genomförts av Vildmarkshotellet på Kolmården. I samband med om- och tillbyggnation får hotellet ett nytt koncept där äventyren och den omgivande naturen bjuds in och återspeglas i såväl inredning som aktiviteter och matupplevelse.

Selbergs bygger hotell åt Diös i Umeå

Bygg Det blir Selbergs Entreprenad som bygger Hotell Clarion Stream i centrala Umeå. Beställaren Diös siktar på att bygga en helt ny möteplats för Umeåborna samt öka antalet besökare i stadskärnan.

”Skydda kontorsytan i stadskärnorna”

Stadsutveckling Rebecca McDonald har studerat vad som gör vissa städer mer framgångsrika. Med rätt policy behöver ingen frukta butiksdöd eller tomma lokaler. Satsa på kontor, bygg bostäderna utanför stadskärnorna och tro inte att pop-up stores kommer vara räddningen, menar hon.

Långt bort men nära

Infrastruktur Urbaniseringen och växande storstäder har lett till att en stor del av befolkningen pendlar varje dag. Utbyggd kollektivtrafik gör det idag möjligt att bo längre bort, bo billigare men ändå nära i tid. Hotet mot utvecklingen är ökad trängsel.
Mer bygg