Bygg

”Köparen är inte längre villig att ta risken”

Business Arena Idag började Business Arena Stockholm, där stora delar av Sveriges fastighetsbransch samlades vid Stockholm Waterfront Congress Centre.

Kilenkrysset bygger kontor i Barkarbystaden

Exploateringsavtal Järfälla kommun har skrivit köpe- och exploateringsavtal med bygg- och fastighetsbolaget Kilenkrysset för byggnation av kontor med 800 arbetsplatser i Barkarbystaden.

HSB byggstartar Kungsvyn

Bostadsrätt HSB byggstartar 76 lägenheter i Kungsängen utanför Stockholm, med närhet till såväl centrum som vatten och bad.

De ska bo i labbet

Smart hem Nu flyttar de första studenterna in i KTH Live-In Lab. För Nicole och Axel är det mest som vilken ordinär studentlya som helst. Men bakom golv och tak döljer sig ett högteknologiskt laboratorium för framtidens boende.

Stadsbyggnadspriser utdelade i Malmö

Stadsbyggnadspris Malmö stad har tilldelat Stadsbyggnadspriset till Hyllievångskolan under Stadsbyggandets dag. Samtidigt delades även priset Gröna lansen ut till fastigheten Klyvaren 3 för sitt klimatsmarta energisystem.

Wallenstam bygger 1 800 lägenheter i Göteborg

Hyresrätter Kommunfullmäktige i Göteborg har gett klartecken till byggnationen av 1 800 hyresrätter i Kallebäck. Förutom lägenheter bygger Wallenstam även lokaler för kontor, handel och service.

Peab bygger om Torps köpcentrum

Ombyggnation Peab bygger om Torps köpcentrum i Uddevalla. Kontraktsumman är på 580 miljoner kronor om täcker såväl om- som utbyggnation.

Serneke ingår samarbete med australiskt byggbolag

Samarbete Serneke går in som minoritetsägare i Consortium Builders, ett lokalt byggbolag med bas i Perth, Australien.

Hoppas möta kommande investerare

Tre snabba Krister Johansson är vd på Serneke Fastighet som ställer ut på Investeringsforum under Nordic Property Expo.

Stockholms stad får pris i Kina för hållbar stadsutveckling

Utmärkelse Tolv smarta miljötekniklösningar för att minska utsläpp av växthusgaser och skapa nya jobb i EU-projektet GrowSmarter lyfts fram i motiveringen när Stockholms stad tilldelas pris i Kina.

Heimstaden bygger trygghetsboende i Umeå

Trygghetsboende Heimstaden bygger ett trygghetsboende i stadsdelen Carlshem i Umeå. Det handlar om två höghus med totalt 151 lägenheter.

1 500 nya bostäder i Uppsala

Stadsutveckling Uppsala kommun bygger ut Södra Gunsta, som förutom 1 500 bostäder även får ett lokalt centrum, skola, förskolor och idrottshall.

Så vill MP förändra Skeppsbron

Stadsutveckling Uteserveringar, popup-parker, fiskmarknad och breda cykelbanor. Så ska Skeppsbron i Stockholm se ut, om Miljöpartiet får som de vill.

Byggstart för 293 hyresrätter i Haninge

Bygg Kommunstyrelsens ordförande i Haninge, Meeri Wasberg, har tillsammans med Hans Wallenstam nu startat nyproduktionen av 293 nya hyresrätter vid Örnens väg i Haninge.

Fler tjejer söker Bygg- och anläggningsprogrammet

Utbildning Antalet kvinnor som söker till Bygg- och anläggningsprogrammet fortsätter att öka. I år sökte hela 600 kvinnor till programmet, en ökning med 12,7 procent jämfört med i fjol.

Svag konkurrens inom bostadsbyggande

Rapport Konkurrensen inom bostadsbyggandet är svagare än den skulle kunna vara. Det konstaterar Konkurrensverket i en rapport som tagits fram på uppdrag av regeringen. Samtidigt föreslår man tre huvudområden där potential till förbättring finns.

Marktilldelning till ICA Fastigheter i Malmö

Marktilldelning ICA Fastigheter har av Malmö stads tekniska nämnd tilldelats en markreservation om minst 50 000 kvadratmeter för logistik- och lagerverksamhet i Tullstorp i nordöstra Malmö.

Stadsutveckling i ett gammalt stenbrott

Projekt I ett uttjänt stenbrott ska det byggas 750 bostäder. Det är Next Step Group som tagit sig an det annorlunda byggprojektet i samarbete med arkitektkontoret Snøhetta.
Mer bygg