Bygg

Henning Larsen ritar Tibble-Åvatriangeln

Arkitektur Det blir den danska arkitektbyrån Henning Larsen som ritar Tibble-Åvatriangeln. Det står klart sedan man vunnit den tävling som Täby kommun utlyste tidigare i år.

Delade bostäder ska hjälpa fler unga

Samarbete Rikshem och Colive inleder ett samarbete som ska göra det lättare för unga vuxna att hitta eget boende. Boendeformen ”coliving” har redan slagit stort i andra delar av världen och nu tas steget för att möjliggöra en större etablering på den svenska marknaden.

Oscar Properties inviger två landmärken

Stadsutveckling Såväl svensk som internationell press var på plats när Stockholms två nya landmärken, Norra tornen vid Torsplan och 79 & Park på Gärdet, invigdes under torsdagen.

White ritar liggande vattentorn

Arkitektur Varberg ska få ett nytt vattentorn. Nu står det klart att det arkitektbyrån Whites och det vågade förslaget Våga som tar hem uppdraget.

Ny stadsdel byggs i Trelleborg

Stadsutveckling Trelleborg får en helt ny stadsdel. Ramboll ska tillsammans med Erik Guidice Architects planera och utforma Västra sjöstaden, med plats för över 1 000 invånare.

3 x grönt och blött

Aritektur Låt inspirationen gro i höstrusket.

Skanska bjuder in till medborgardialog

Dialogsatsning Skanska genomför en dialogsatsning i Göteborg och låter invånarna vara med att utveckla staden som de själva vill bo i. I pilotprojektet i Tolered blev en kal byggtomt till en lekplats.

I am home och Heimstaden bygger i Malmö

Hyresrätter Norra Sorgenfri i Malmö får 440 nya hyreslägenheter. Det är Heimstaden som förvärvar ett utvecklingsprojekt med nyproducerade bostadslägenheter av I am home, som även ska hjälpa Heimstaden att utveckla området och bygga bostäderna.

Seniorlägenheter byggs i Kungälv

Seniorboende Serneke bygger på uppdrag av Riksbyggen 46 seniorlägenheter i Kungälv. Byggstart är planerad till november 2018 och projektet beräknas vara klart sommaren 2020.

De bygger Botkyrkas kommunhus

Bygg Arkitektbyrån White och byggföretaget Intreprenör ska rita respektive bygga Botkyrka nya kommunhus. Byggnaden blir 14 000 kvadratmeter stor och ska rymma arbetsplatser för drygt 800 medarbetare.

Ombyggnationen av Forumkvarteret färdig

Ombyggnation Det har tagit två år, men nu är renoveringen av gallerian i Forumkvarteret i Uppsala klar. Det firar Atrium Ljungberg med att hyra ut de två sista butikslokalerna till Sushi yama och Apoteket.

”Investeringsstödet är slöseri med skattepengar”

Investeringsstöd Det statliga investeringsstödets extrastöd till byggprojekt som lever upp till Boverkets energikrav är slöseri med skattepengar. Det menar Energiföretagen, som nu skickat in en skrivelse till Näringsdepartementet och Miljö- och energidepartementet.

Scandic Örnsköldsvik byggs ut

Ombyggnation Scandic och fastighetsägaren Midstar bygger om Scandic Örnsköldsvik. Förutom att bygga 60 nya rum planerar man även att renovera befintliga ytor.

HSB bygger i Hovås – efter 32 år

Brf För 32 år sedan köpte HSB Göteborg köpte mark småbåtshamnen i Brottkärr för att bygga bostäder. Men det är inte förrän nu byggnationen av brf Amundö Äng i Hovås inleds.

Hon är Sveriges riksarkitekt

Arkitektur Helena Bjarnegård blir Sveriges riksarkitekt. Hon ersätter därmed den tillförordnade Christer Larsson, som endast suttit på posten i en dryg månad.

Riksbyggen säljstartar i Täby Park

Stadsutveckling Nu börjar försäljningen av Riksbyggens 111 nya bostäder i Brf Cykelverkstaden i Täby Park.

Byggstart för 500 lägenheter på Hisingen

Stadsutveckling Balder byggstartar för omvandlingen av Långströmsgatan i Göteborg.

Borlänge är Sveriges fulaste stad

Utmärkelse Sveriges fulaste stad är utsedd. Efter att 6 666 personer sagt sitt i Arkitektuppropets omröstning står det klart att Borlänge tar hem den föga eftertraktade utmärkelsen.
Mer bygg