Bygg

Stort intresse för Boverkets stöd till utemiljöer

Bidrag Den första sökomgången för 2018 års stöd till utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden är klar. 102 miljoner kronor har beviljats till 49 olika projekt runt om i landet.

Veidekke och Trenum samarbetar om hyresrätter

Samarbete Veidekke inleder ett samarbete med Trenum. Veidekke utvecklar och uppför fastigheter och Trenum förvaltar och hyr ut.

Balder blir partner i Väsby Entré

Stadsutveckling Balder går in som partner i Väsby Entré. Därmed tar man hand om över hälften av utvecklingen av den nya stadsdelen.

Nytt intiativ för motverkad segregation

Innovationslabb Sabo och Vinnova startar upp fyra nya innovationslabb som ska motverka segregation, på olika platser i Sverige. Syftet med labben är att utveckla och utvärdera nya arbetssätt och modeller för nya bostadsområden.

NCC bygger i Uppsala

Bygg NCC ska tillsammans med Uppsalahem renovera och bygga ut Kvarteret Sverre i centrala Uppsala. Kvarteret kommer vid färdigställandet gå från 32 hyreslägenheter till 114 samt fyra kommersiella lokaler.

De ska sätta Sundbyberg på kartan – i Minecraft

Sommarjobb Under juni och juli ska tio sommarjobbare bygga en virtuell, fullskalig version av Sundbyberg i datorspelet Minecraft. Ansvarig för projektet är Ulrika Nordqvist, it-chef på Sundbybergs kommun.

Kanozi arkitekter ritar Stationshuset i Sickla

Akitektur Det blir Kanozi arkitekter som ritar Stationshuset i Sickla. Enligt uppdragsgivarna Atrium Ljungberg och Nacka kommun håller arkitektkontorets förslag en hög gestaltningsmässig nivå.

Handbok i att bygga smått

En majoritet av Sveriges befolkning bor i en- eller tvåpersonshushåll, men enligt arkitekten och debattören Ola Andersson så har branschen trots det stort fokus på att bygga för barnfamiljer.

Gröna städer bildar råd för hållbar stadsutveckling

Hållbarhet Organisationen Gröna städer startar ett nytt råd som ska identifiera behov av policylösningar, praktiska hållbarhetsutmaningar samt att lyfta goda exempel, för att hjälpa kommuner att exploatera hållbart.

Boverket vill sänka trösklarna för utländska byggföretag

Bygg Med den nya webbsidan Buildinginsweden.se ska Boverket göra det enklare för utländska byggföretag och byggherrar att bygga bostäder i Sverige.

Olika tolkningar av Sveriges byggkostnader

Bygg Grundproblemet på den svenska bostadsmarknaden är att byggkostnaderna är orimligt dyra 30-40 procent över Tyskland menar Martin Ådahl, (C), chefsekonom och riksdagskandidat. Så kan man inte tolka statistiken svarar Sveriges byggindustrier.

Serneke bygger nytt huvudkontor åt Lidl Sverige

Bygg Serneke Bygg blir entreprenör för bygget av Lidl Sveriges nya huvudkontor i Barkabystaden i Järfälla kommun.

Fastighetsägarna GFR ger stöd för stadsutveckling

Stadsutveckling Styrelsen för Fastighetsägarna GFR har beviljat drygt 800 000 kronor till fem olika projekt för att utveckla områden i Göteborg, Skövde, Tranås, Arvika och Vänersborg.

Avtal om nya bostadsrätter i Halmstad

Bostadsrätt Serneke Bygg ska bygga 26 nya bostadsrätter i anslutning till det hotell som de redan håller på att utveckla i Halmstad. Byggstarten för de nya bostadsrätterna planeras till början av september 2018.

Sabos förslag för billigare bostäder

Sabos Byggherreråd har tagit fram rapporten Allmännyttans byggagenda för ökad och uthållig nyproduktion – med exempel på reformer som ska lösa bostadsbristen på både kort och lång sikt.

NCC bygger vårdboende i Luleå

Vårdboende NCC bygger ett vård- och omsorgsboende med 144 lägenheter i Luleå. Beställare är Hemsö och boendet uppförs i den nya stadsdelen Kronandalen.

Nordiskt samarbete ska ge lägre byggkostnader

Bygg I måndags enades de nordiska bostadsministrarna om att stärka samarbetet kring harmonisering av byggregler och standarder. Något som förväntas leda till lägre byggkostnader.

Hockeylegend storsatsar i Haninge

Stadsutveckling Haninge kommun och ishockeyprofilen Peter Forsbergs bolag Fopha Invest kommer tillsammans att utveckla det centrala området Torvalla med nya bostäder och ge stadsdelen en tydlig idrotts- och evenemangsprofil.
Mer bygg