Bygg

Boklok bygger i Ödåkra

Nyproduktion Boklok bygger 40 lägenheter i Ödåkra utanför Helsingborg. Byggstart är satt till våren 2018, med inflyttning under hösten 2019.

Här är vinnarna i Mipim Awards

Mipim Under torsdagskvällen presenterades vinnarna i den internationella arkitekturtävlingen Mipim Awards. Tyvärr blev det ingen vinst för det White Arkitekter som nominerats i kategorin Best Futura Project med Skellefteå kulturhus.

Skellefteå kulturhus kan vinna i Mipim Awards

Arkitektur Under tisdagen öppnar omröstningen av Mipim Awards, det internationella arkitekturpriset som delas ut till projekt som under året utmärkt sig inom ett antal kategorier. I år har Skelleftå kulturhus chans att vinna i kategorin Best Futura Project.

Upplands-Bro ska få jämställd aktivitetspark

Stadsutveckling Norconsult har fått i uppdrag att anlägga en aktivitetspark för spontanidrott och kulturaktiviteter i Upplands-Bro. Ambitionen är att skapa en park som är snygg, trygg och jämställd.

Skanska investerar 580 miljoner i norskt kontorsprojekt

Bygg Skanska investerar 580 miljoner kronor i kontorsprojektet Parallell i Oslo. Byggnaden har en uthyrningsbar yta om 19 500 kvadratmeter och beräknas stå klar under våren 2020.

KF Fastigheter utvecklar Bro Mälarstrand

Stadsutveckling KF Fastigheter utvecklar det nya bostadsområdet Bro Mälarstrand i Upplands-Bro kommun, med bland annat 1 500 bostäder. Byggstart är satt till årsskiftet och inflyttning till tidigast 2020.

Castellum investerar i logistikområde utanför Stockholm

Bygg Castellum har startat nybyggnation av en lager- och logistikbyggnad i Brunna i Kungsängen utanför Stockholm. Investeringen beräknas uppgå till 140 Mkr, inklusive tidigare genomförda markförvärv och påbörjade markarbeten.

Lindbäcks bygger 101 lägenheter i Malmfälten

Nyproduktion Lindbäcks utökar sitt projekt i Malmfälten med kontrakt på ytterligare 101 lägenheter. Det innebär fastighetsbolaget totalt bygger 400 bostäder i området.

Peab bygger LVU-hem i Hässleholm

Bygg Hässleholm får ett nytt LVU-hem. Det är Peab som bygger om och bygger ut, på uppdrag av Specialfastigheter Sverige.

Amorteringskravet bakom dämpad byggtakt

Amorteringskrav Byggbolagen i Stockholm har dragit rejält i handbromsen. För fjärde kvartalet 2017 rapporterade bolagen för första gången på länge att orderstocken krympte. Stockholms handelskammare anser att det senaste amorteringskravet dämpat byggtakten.

Serneke bygger 107 lägenheter i Sorgenfri

Bostadrätt Malmö får 107 nya bostadsrätter. Det är Serneke som tecknat avtal med HSB om att bygga 107 lägenheter i stadsdelen Sorgenfri. Ordern är värd runt 158 miljoner kronor

Åhlin & Ekeroth bygger första kvarteret i Ebbepark

Byggentreprenad Byggbolaget Åhlin & Ekeroth har fått i uppdrag, av det kommunägda företaget Sankt Kors, att bygga kvarteret Verkstaden, i Linköping. Kvarteret är det första området av fyra i samverkansprojektet Ebbepark.

Färre kommunpolitiker för ökad byggtakt

Byggtakt Mindre än hälften av landets kommunpolitiker anser att byggtakten i deras kommuner bör ökas. Det är en minskning jämfört med ifjol, visar en Fastigos årliga undersökning.

Regeringen vill minska handläggningstider för bygglov

Bygglov Var femte kommun har svårt att hålla handläggningstiden för bygglov, enligt en rapport från Boverket. Regeringen föreslår nu därför avgiftsreduktion när tidsfristen för bygglov, förhandsbesked och startbesked överskrids.

Peab bygger hotell på Landvetter

Hotellbygge Landvetters flygplats får ny bagagekällare, säkerhetskontroll och hotell. Beställare är Swedavia och det blir Peab som bygger. Kontraktssumman uppgår till 454 miljoner kronor.

Hållbara perspektiv

Kraven både ökar - och breddas. Sociala hållbarhetskrav har blivit allt vanligare i kommunernas kravställning. Samtidigt ställs krav på att husen inte bara ska spara, utan helst också producera energi. Här är fyra inspirerande exempel.

Serneke bygger nytt i Staffanstorp

Nybyggnation Serneke bygger 62 lägenheter och 10 radhus i Vikhem, Staffanstorp. Beställare är Lernacken Projekt AB och ordersumman ligger på runt 100 miljoner kronor.

Stena fastigheter bygger 550 lägenheter i Högsbohöjd

Nybyggnation Stena fastigheter bygger 550 nya lägenheter i Högsbohöjd, Göteborg. I anslutning till bostäderna ska även matbutik, förskola, äldreboende, restauranger och mötesplatser byggas.
Mer bygg